Ne dobd ki többé a gyerek tejfogát! Életet menthet!

A gyerekek nagyon boldogak, amikor az első tejfogakat elveszítik, mivel már nagyok, ráadásul ezzel dicsekedni is lehet és még a fogtündér is hozhat valamit cserébe. A szülőknek tudniuk kellene, hogy a legújabb kutatások szerint a tejfogakat meg kell tartani, mert fontos szerepük lehet!

A tejfogak őssejteket tartalmaznak, amelyek az idegek, a csontok alapjai. Az őssejtek használatával rengeteg betegség kezelhető. A leukémia és több más betegség eddig csak fájdalmas beavatkozásokkal volt gyógyítható. A legújabb vizsgálatok szerint azonban több súlyos betegség is gyógyítható őssejtekkel, amelyek a tejfogakban is megtalálhatóak.

A szülők sokasága tetette félre a gyermek őssejtjeit, de erre csak szülés után van lehetőség és akár sokba is kerülhet, így nem mindenkinek volt rá lehetősége. Aki nem tudta félretetetni, annak fontos, hogy legalább a tejfogakat lefagyasztassa!

A tejfogak megőrzéséhez is hidegre van szükség, a világ több pontján vannak már olyan speciális őssejt tárolási bankok, ahol a tejfogakat is megőrzik. Fontos, hogy a kiesett tejfogat 48 órán beleül le kell fagyasztani.

Amikor a gyereknek újra kiesik egy tejfoga, ne dobd ki! Tedd félre és fagyasztasd le, soha nem tudhatod mikor lehet rá szükség és mikor mentheti meg a gyermek életét!