Így tisztíthatod meg könnyedén a gáztűzhelyet!

Lehet régi típusú gáztűzhelyed, vagy a legmodernebb, minden képen szükség van a tisztítására. Ez a feladat nem tartozik a háziasszonyok kedvenc feladatai közé, mégis elég gyakran el kell végezniük. A gáztűzhely egy kényes konyhai eszköz, hiszen örökké tisztítanunk kell, mert ugye senki sem szereti ha a zsíros folt ráég a felületre, vagy éppen a sütőbe és ezáltal kellemetlen szagokat áraszt.

Hogyan tisztítsuk a sütőt?

Van egy nagyon jó receptünk, amely nagyon hatékony és a kellemetlen szagokat is megszünteti, veszélyes kémiai szerek használata nélkül.

Mire van szükséged:

  • szódabikarbóna
  • víz
  • ecet

A szódabikarbónát keverd össze vízzel, egy krémszerű anyagot fogsz kapni, amellyel a tűzhelyed bármelyik részét tisztíthatod. A gáztűzhely sütőjét kend be ezzel a keverékkel, ha a szódabikarbóna kezd barna színt kapni, akkor azt jelenti, hogy oldja a sütőben lerakódott zsiradékot.

Mennyi ideig hagyjuk, hogy kifejtse hatását?

Általában 12 óra elteltével feloldódik a lerakódott zsiradék, a legjobb ha este bekened a tűzhelyed és reggeli rajtahagyod a keveréket. Másnap először egy vizes törlővel alaposan kitöröljük a sütőt, utána pedig ecetet használunk. Tölts ecetet egy pumpás palackba és fújd be vele a sütőt. Melegítsd be a sütőt és hagyd bekapcsolva negyedórán keresztül, hogy kiszáradjon. Az eredmény nem marad el!

A gáztűzhely rózsájának tisztítása

Szükséged lesz zacskóra és el kell készítsd a szódabikarbónás pasztát. A gáztűzhely rózsáit tedd bele a zacskóba, a szódabikarbónából készített krémmel együtt és hagyd így egy éjszakán át. Reggelre feloldódik a zsírlerakódás rózsákról és ismét csillogó lesz a tűzhelyed.