Nem, az izlandi kormány nem fizet pénzt külföldieknek, hogy helyi nőt vegyenek feleségül

Egy meghökkentő hír söpört végig az interneten, miszerint Izland pénzzel motiválna külföldi férfiakat arra, hogy helyi nőket vegyenek feleségül. De miért tenne ilyet egy ország kormánya?

A történet egy online magazinban jelent meg először. A cikkben azt írták, Izlandon sokkal több nő él, mint férfi, ezért van szükség erre a lépésre. A tudósításban az olvasható, hogy havi 2000 dollárt (!) kapnának az ajánlatot elfogadó külföldi férfiak, akik nagy része valószínűsíthetően Észak-Afrikából érkezik majd.

Miután a cikk terjedni kezdett, az izlandi nagykövetségek elképesztő mennyiségű levelet kaptak az érdeklődő férfiaktól, különösen Észak-Afrikából. A nyilvánosság jó része azonban továbbra is szkeptikus volt a történet valóságtartalmát illetően.

Mint kiderült, nekik volt igazuk!

A hihetetlen történet egy nyelvtani hibára vezethető vissza, ráadásul a hírt először közlő Észak-afrikai blog a vírusszerűen terjedő álhíreiről vált ismertté…

Az igazság az, hogy az egész történet egy átverés volt. Miután lehullt a lepel, férfiak ezreinek szíve tört össze, Izland kormánya viszont fellélegezhetett, hiszen mindenki számára világossá vált, hogy nem tervezik kiárusítani női állampolgáraikat.