Nem fogod elhinni, milyen egészségügyi hatása van a tetoválásnak!

Ha eddig nem gondolkoztál azon, hogy jó volna egy tetoválás, itt az ideje.

Egy friss kutatás szerint ugyanis a több tetoválás erősíti az immunrendszert, a szervezet válaszát a fertőzésekre.

A rossz hír viszont az, hogy egy tetoválás nem elég, mert az nem váltja ki a megfelelő hatást.

Az Alabama Egyetem kutatói szerint a tetováltatás felér egy edzéssel. Először az új stressz legyengíti a testet – edzés esetén ilyenkor izomláz jelentkezik. Tetoválás esetén az egész testedben érzed a fáradtságot, mert a szervezet még nem birkózott meg az idegen anyaggal, amit a bőr alá juttattál. De ahogy az izmok erősödnek a rendszeres edzés hatására,

ugyanúgy erősödik az immunrendszer is rendszeres tetoválás hatására.

Kutatásuk szerint az első tetoválás alkalmával leesik a vér immunglobulin A szintje (ezek a fehérjemolekulák ismerik fel és semlegesítik a testidegen anyagokat), de a sokadik tetoválás alkalmával már alig csökken, vagyis a test immunválasza erősebb.

A fenti kutatási eredmények ugyan logikusnak tűnnek, de mivel a kísérletben kevesen vettek részt, további kutatásokra van szükség ahhoz, hogy teljes bizonyossággal kimondhassuk, a tetoválás erősíti az immunrendszert. Mi azt mondjuk, a tetováltatás valószínű nem a legjobb módszer, ha az influenza vírus és a megfázás ellen szeretnél védekezni. De ha csak egy indokot szeretnél arra, hogy újabb tetkót készíttess, ennél keresve sem találsz jobbat. (Kiskegyed.hu)