Nem is gondolnád mi mindenre jó a fogkrém! Elképesztő!

A fogkrém nem csupán a fogmosáskor hasznos, hiszen pl. a fogkrém fehérít, políroz, illatosít, eltávolítja a foltokat, valamint helyreállítja és óvja a fogzománcot. Tisztító hatása azonban a fogainkon kívül számos más csodára is képes.

1. A rovarcsípések, hólyagok és sebek viszketésének enyhítése

Ilyen jellegű bőrsérülésekre kenve a fogkrém szárít, és csökkenti a duzzanatot. A legjobb, ha egész éjszakára rajta hagyjuk.

2. Égető forrázások csillapítása

Nyílt sebet nem okozó, enyhébb égési sérülésekre is enyhülést nyújt a fogkrém. Ha rögtön az égés kialakulása után az érintett területre kenjük, ideiglenesen csillapíthatjuk az égő fájdalmat, és megelőzhetjük a seb felnyílását.

3. Pattanás méretének csökkentése

Ha fel akarjuk gyorsítani egy pattanás gyógyulását az arcunkon, tegyünk egy kis fogkrémet az érintett területre éjszakára, és reggel mossuk le.

4. Körömtisztítás

Ha a fogkrém jó a fogzománc tisztítására, nagyon valószínű, hogy a körmünkre is jó. Ha tisztább, fénylőbb és erősebb körmöket szeretnénk, egyszerűen sikáljuk meg fogkrémmel és fogkefével.

5. Hajfixálás

A zselés fogkrémek ugyanazokat a vízben oldódó polimereket tartalmazzák, mint a hajzselék. Ha kifogytunk a hajzseléből, és szeretnénk rögzíteni legújabb hajkölteményünket, használjunk bátran fogkrémet.

6. Kellemetlen szagok eltüntetése

A fokhagyma, a hal, a vöröshagyma és más átható szagú élelmiszerek valósággal beleeszik magukat a bőrünkbe. Ha átdörzsöljük a kezünket és az ujjbegyeinket egy kis fogkrémmel, eltüntethetjük a kellemetlen szagokat.

7. Folteltávolítás

Fogkrémmel a ruhákról és a szőnyegekről is el lehet tüntetni a makacs foltokat. Ruhák esetében tegyük közvetlenül a foltra, és addig súroljuk, amíg el nem tűnik, aztán a szokott módon mossuk ki. Szőnyegfolt esetén tegyük a fogkrémet a szennyeződésre, súroljuk kefével, aztán azonnal öblítsük ki.

8. Piszkos cipők felújítása

Ugyanez a taktika cipők esetében is beválik. A szőnyegekhez hasonlóan tegyük a fogkrémet közvetlenül a piszkos felületre, dörzsöljük meg alaposan, aztán nedves ruhával töröljük át.

9. Zsírkréta eltávolítása a festett falakról

Óvatosan dörzsöljük le az összefirkált falat fogkrémes nedves ruhával, és a zsírkréta el fog tűnni.

10. Az ezüst ékszerek és tárgyak kifényesítése

Dörzsöljük meg az ékszert fogkrémmel, és hagyjuk rajta éjszakára. Másnap töröljük át egy puha ronggyal.

11. DVD- és CD-lemezek karcmentesítése

A módszer sikeraránya nem állandó, de nem túl mély karcok esetén általában beválik. Kenjük be vékonyan a lemezt fogkrémmel, óvatosan súroljuk meg, aztán öblítsük le.

12. Zongorabillentyűk tisztítása

Töröljük le a billentyűkről a rátapadt zsírt egy nedves, nem bolyhos ruhával és fogkrémmel. A fogkrém letörlése után polírozzuk ki a billentyűket egy másik puha ronggyal.

13. Cumisüveg szagtalanítása

Ha a cumisüveg savanyútej-szagot áraszt, fogkrémmel és üvegmosó kefével szagtalanítható.

14. Vasalótisztítás

Fogkrémmel a vasaló talpán felgyűlt odaégett szennyeződés is eltávolítható.

15. Szemüvegek páramentesítése

A könnyűbúvárok, úszók és triatlonosok talán már ismerik ezt a trükköt: kenjünk egy kis fogkrémet a szemüveg lencséire, öblítsük le, és íme! Többé nem kell drága páramentesítő zselét vásárolni.

Forrás›››