Otthoni gyakorlatok a felsőkar feszesítésére

Eljött az ujjatlan felsők szezonja. Ha ennek hallatán elszégyelled magad, ne tedd, hiszen sosem késő változtatni a helyzeten! Sokunknak van petyhüdt karja, mivel ez az egyik olyan területe a testnek, ami hamar elveszíti rugalmasságát és lógni kezd. Csak azért, mert egy kicsit nehezebb tónusosabbá tenni itt az izmokat, nem jelenti azt, hogy lehetetlen.

Nézzünk 5 egyszerű gyakorlatot, amik fantasztikusan hatnak a karra! Ne hagyd, hogy a petyhüdt karok elvegyék tőled a nyár örömeit!

1. Kar- és lábemelés

otthoni-gyakorlatok-a-felsokar-feszesitesere2

Ez a gyakorlat nemcsak a karoknak, de a lábaknak és a hátnak is jót tesz. Ereszkedjünk négykézlábra és egyszerre emeljük fel jobb karunkat és bal lábunkat. Maradjunk így 5 másodpercig, ügyelve arra, hogy erősen tartsuk végtagjainkat és hátunk egyenes legyen. Másik karral és lábbal is végezzük el.

2. Félholdas forgás

otthoni-gyakorlatok-a-felsokar-feszesitesere3

A félholdas forgás a vállakra, a bicepszre és a tricepszre fókuszál. Lábfejünket kissé egymástól távolabb helyezve álljunk, karjainkat nyújtsuk oldalra. Forgassuk a hüvelykujjakat úgy, hogy felfelé nézzenek, majd úgy, hogy előre. Próbáljunk meg 30 ismétlés végezni belőle.

3. Oldalsó plank emelés

otthoni-gyakorlatok-a-felsokar-feszesitesere4

Ez a mozgás jó a hátnak és a vállnak. Az eredménye gyönyörűen formázott felkar! Vegyünk fel oldalsó plank pozíciót úgy, hogy a lábak feküdjenek egymásra és a térdek enyhén hajoljanak be. Könyökünkkel támasszuk meg magunkat, mikor elemelkedünk a földtől, másik karunkat pedig felfelé kinyújtjuk. Kezdők súly nélkül, haladók súllyal végezzék.

4. Fej fölötti tricepsz emelés

otthoni-gyakorlatok-a-felsokar-feszesitesere5

Kis terpeszben álljunk, egyik kezünkben súlyzó, másik kezünkkel fogjuk meg a súlyzót tartó karunk tövét. A fej mögé hajlítsuk be a karunkat, majd nyújtsuk felfelé. Karunk ne mozduljon ki oldalirányba, erre ügyeljünk. Több súllyal nehezíthetjük a gyakorlatot.

5. Fekvőtámasz labdával

otthoni-gyakorlatok-a-felsokar-feszesitesere6

Akik a felsőtestüket szeretnék építeni, azok számára ideális ez a gyakorlat. Vegyük fel a plank pozíciót, egyik kezünk legyen a talajon, a másikat helyezzük egy labdára, így az a vállunk alacsonyabban van és egyenetlen fekvőtámaszt tudunk végezni. Mindegyik karral 5-5 ismétlést végezzünk. Használhatunk hozzá medicinlabdát vagy más sport labdát, de akár könyveket is pakolhatunk egymásra, hogy emelvényt építsünk. A trükk, hogy a fekvőtámaszt nem egyensúlyban végezzük, így a karizomok igazán meg vannak dolgoztatva.