Ragyogó lesz a csempe és a fugák közötti szennyeződéseket is eltünteti ez a házi tisztítószer!

Mindenki a tiszta és baktériummentes lakást szereti, ezért ma szeretnénk bemutatni nektek, mitől lesz ragyogó a csempe, a padlócsempe és, hogyan lehet hófehérré varázsolni a piszkos fugákat.

Talán a fürdőszoba az a helyiség ahol a legnehezebb rendet tartani, ezért a legtöbben tisztítószereket használnak, amelyeknek összetétele káros hatással lehet az egészségünkre. Ma mutatunk nektek egy olyan házi tisztítószert, amit bárki könnyedén el tud készíteni. Ezzel a tisztítószerrel a csempéket és a padlócsempét is makulátlanná varázsolhatjuk.

Csupán három dologra lesz szükség

  • szódabikarbónára,
  • citromlére,
  • ecetre.

Hogyan készítsük el

5 liter vízhez tegyünk 100 g szódabikarbónát, fél bögre citromlevet és egy negyed bögre ecetet. Először keverjük össze a szódabikarbónát a vízzel, majd öntsük hozzá a citromlét és végül az ecetet, hagyjuk egy kis ideig állni, majd öntsünk a keverékből egy keveset egy szórófejes flakonba. Fújjuk be a csempét ezzel a keverékkel, hagyjuk állni 10 percig. Töröljük át egy vizes szivaccsal vagy egy kefével a problémás felületet és meglátjuk, ismét ragyogni fog a tisztaságtól!

Ha a fugák nagyon szennyezettek, fújjuk be újra a tisztítószerrel, hagyjuk egy kicsit állni, majd egy kefével dörzsöljük át, ezt követően tiszta vízzel mossuk le. A padlócsempék esetében is így járjunk el, hiszen a fugák hamar bepiszkolódnak, majd mossunk fel ezzel a keverékkel.