Tepsis gyümölcskenyér, finom puha és jó sok lesz belőle

A tepsis gyümölcskenyér recept nálunk azért lett favorit, mert nagy adag lesz belőle, ráadásul egyszerűen elkészíthető és nem is kell hozzá túl sok minden.

A tészta hozzávalóit kikeverjük, jó sok finom aszalványt rakunk bele és már süthetjük is. Nekünk ez az egyik kedvenc ünnepi receptünk.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat kapcsold be hozzá

A gyümölcskenyér sokak kedvence, ez nem a hagyományos recept, sokkal egyszerűbb, nem kell hozzá habot verni, ráadásul nem kis formában sütjük, hanem egy nagy tepsivel lesz belőle. A tészta nagyon könnyed és puha.

Nálunk az aszalt gyümölcsök mellett csoki is kerül a tésztába, de ha szeretnéd kihagyhatod, vagy pótolhatod más gyümölcsökkel. Mi általában több féle aszalványt teszünk bele, mazsolát, aszalt barackot és vörösáfonyát. Ez teljes mértékben ízlés függő, tetszés szerint tehetsz bele bármilyen más gyümölcsöt is.

Kellemesen savanykás, nem túl édes, ez a süti szerintem úgy finom ahogy van. Ha nálatok is kedvenc a gyümölcskenyér, de kipróbálnál valami egyszerűbb variációt, amiből jó nagy adag lesz, ezt érdemes lehet elkészítened.