Titokban jótékonykodik Keanu Reeves

2019-ben már senkinek sem lehet kétsége afelől, hogy a világhírű színész, Keanu Reeves nem csak munkájában kiváló, hiszen számtalanszor mutatta már meg, hogy emberként is jelesre vizsgázik. Annak ellenére, hogy az elmúlt 20 év során jótékonysági tevékenységeit nem igazán verte nagy dobra, mostanában ezen cselekedeteit is elkezdték elismerni. A világsztárt ma elsősorban nem a Mátrixban vagy a John Wick-ben nyújtott alakításaiért csodálják, hanem azért, ahogyan él. Annak ellenére, hogy híres, népszerű, és rendkívül gazdag, egy olyan lakásban él, amit sok középosztálybeli polgár is megengedhet magának, gyakran metróval utazik, és mindeközben dollármilliókat adományoz jótékonysági szervezeteknek.

A Libanonban született angol-kanadai színész élete nem indult könnyen. Édesapja elhagyta a családot, mikor Keanu 3 éves volt. Nem sokkal ezután diszlexiát diagnosztizáltak nála, ez pedig nagyon megnehezítette a dolgát az iskolában. A sztárnak volt egy hosszú ideig tartó kapcsolata egy hölggyel, aki teherbe esett tőle, de a gyermek halva született, majd pár héttel később párja mindössze 29 évesen életét vesztette egy balesetben. A tragédiát sajnos egy újabb követte: testvérét leukémiával diagnosztizálták, a rendkívül drága kezeléseket a színész fizette.

Ma tele van az internet a Mátrix sztárjának jó cselekedeteivel, ráadásul ezeket a videókat rajongók készítik el titokban, nem Reeves csődít TV stábokat a környékre. Korábban futótűzként terjedt el egy olyan videó róla, amin egy kis kávézóban fogyasztotta születésnapi tortáját, melyből mindenkit megkínált a környéken. Egy másik, hasonló felvételen pedig az látható, amint a metrón átadja ülőhelyét egy várandós nőnek. Azonban nem ezek a mindennapi udvarias gesztusok teszik igazi példaképpé, hanem az adományok hatalmas száma. Szervezett jótékonysági hokimeccseket jégkorong játékosok gerincsérüléseinek kezelésére, létrehozott egy rákbetegek kezeléseit finanszírozó alapítványt, miközben gondoskodott nővéréről, Kimről, valamint több alkalommal adományozott komoly összegeket gyerekkórházaknak. Mindezt teljesen a háttérben maradva.

NEW YORK, NY – OCTOBER 13: Actors Keanu Reeves attends Apple Store Soho Presents: Meet The Actors: Keanu Reeves, Alfie Allen, Chad Stahelski, David Leitch And Basil Iwanyk, „John Wick” at Apple Store Soho on October 13, 2014 in New York City. (Photo by Gary Gershoff/WireImage)

A világsztár az embereknél talán csak az anonimitást szereti jobban. Számos híresség van, aki szívesen pózol jótékonysági gálákon, sokan töltik fel az adományozást bizonyító csekkjeiket a közösségi oldalakra, Keanu azonban egyáltalán nem ezt képviseli. Amikor megrendezte a Stand Up to Cancer nevű eseményt, a beérkező telefonokat is ő vette fel, természetesen anélkül, hogy erről bárkit előre tájékoztatott volna. Nem csak pénzt ad, hanem részt is vesz azokban a projektekben, amiket fontosnak tart, mindezt úgy, hogy közben kerüli a reflektorfényt.

Ráadásul kollégáiról sem feledkezik meg: Nemrég derült ki, hogy a Mátrix filmekből származó bevételeit a filmeken (háttérben) dolgozó kollégáinak adta, hiszen elmondása szerint ők is fontos szerepet játszottak abban, hogy a Mátrix klasszikus lett. Több, Keanu Reeves-hez hasonló világszárra lenne szükség!