Vérszegénység, szédülés, fáradtság, ennek a vitaminnak a hiánya okozhatja!

A B12 vitamin hiánya fáradtságot és gyengülést okoz a szervezetünkbe, fogyaszd a most következő 4 élelmiszert, hogy növeld a B12 vitamin szintet. A B12 vitamin a legösszetettebb vitamin, amelyre nagy szüksége van az emberi szervezetnek, ennek a vitaminnak a hiánya sok betegség kialakulásához vezethet amely az egészségünket veszélyezteti.

Ebben a cikkben bemutatjuk a B12 vitamin 4 jótékony hatását és 4 tünetét a vitamin hiányának, és azokat az élelmiszereket, amelyeket fogyasztanunk kell vitaminpótlásként.

A B12 vitamin 4 jótékony hatása a szervezetre

1. A B12 vitamin védi az idegeket. Ha ez a védelem hiányzik, akkor az idegek elhallhatnak és megszakadhat a működésük.

2. A B12 vitamin védi a szívet, csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázatát. A B12 vitamin csökkenti az infarktus kialakulásának kockázatát, segít a vérnyomás csökkentésben.

3. Fenntartja az energia szintet.A B12 vitamin táplálja a sejteket, így segítve az energia termelődését. Ha ebből a vitaminból hiány lép fel, akkor a sejtek éhesek lesznek és gyengül a szervezet. A B12 vitamin átalakítja a szénhidrátokat cukorrá, amely az energiánkért felel.

4. Fenntartja a csontok egészségét. Azoknak a személyeknek akik csontritkulásban szenvednek, alacsony a B12 vitamin szintjük.

A B12 vitamin hiányának a jelei

1. Szédülés

Az oxigén szint csökkenése a sejtekben, az idegek sérülését eredményezi, ezért érzünk szúráshoz hasonló érzést a lábainkban és ezért szédülünk.

2. Vérszegénység

A B12 vitamin segíti azoknak a sejteknek a termelődését amelyek az oxigént szállítják egyes vörösvértestekbe, ha ebből a vitaminból hiány lép fel, akkor sérülhetnek az idegek és romolhat a memória.

3. Duzzadt és gyulladt nyelv

Azoknak a személyeknek akik B12 vitamin hiányában szenvednek, kisebb duzzanatok jelenhetnek meg a nyelvükön, ebből kifolyólag csökken az ízérzékelésük. A vitamin hiánya a teljes ízérzékelés elvesztését okozzhatja, ez étvágytalansághoz vezet, mivel az ételnek semmi ízét nem érezve senki sem szeret enni.

4. Fáradtság

Az egyik legjellemzőbb jele a B12 vitamin hiányának, mivel a szervezet nem jut elég oxigénhez, még akkor sem ha sokat alszunk ezért örökké fáradtnak érezzük magunkat.

Élelmiszerek, amelyek B12-t tartalmaznak

1. A tengergyümölcseinek a fogyasztása nagyon gazdag vitaminforrás és csak 126 kalóriát tartalmaz 100 gr.

2. Marhahús – B12-ben és A vitaminban gazdag.

3. Tojás – nagyon gazdag B12 vitaminban.

4. A pulykahús nemcsak finom de nagyon fontos B12 vitaminforrás is.

Vegán élelmiszerek a B12 vitamin növelésére: gabonafélék, túró, joghurt, kókusz , mandula és szója ital.