Videó arról, amikor egy süket kisbaba először hallja legfontosabb szavakat! Hogyan mondja az anyukája „Szeretlek téged”

A gyermek születését követően, a szülök gyorsan ráébredtek arra, hogy az újszülött kislányukkal valami nincs rendben. Mivel nem reagált a hangokra, ezért a szülök hallásproblémára gyanakodtak.

A fiatál pár nagyon boldog volt a kislányuk születésekor. A gyermek egészségesnek tűnt, de sajnos később kiderült, hogy ez nem teljesen így van. A kis Charlie nem reagált a környezete hangjaira. A hallásproblémás gyanújukkal orvoshoz fordultak.

„Végtére is, minden gyermeknek a normális fejlődéshez nélkülözhetetlen az, hogy halljon. Csak így tud fejlődni a gondolkodása, későbbiekben pedig az elméje. Az újszülötteknél nagyon ritka a hallásprobléma.”

Ha észrevesszük, azonnal orvoshoz kell fordulni. Lehet, hogy egy protézissel orvosolni lehet a problémát és ennek hatására a gyerek hamarosan ki tudja mondani életének első szavait.

Az anya és az apa megértették a probléma súlyosságát, de nem voltak teljesem meggyőződve arról, hogy a protézis segíteni tud. Az orvosi vizsgálatok reménnyel töltötték el őket.

A hallókészülék behelyezéskor mind az édesanya, mind a csöppség nyugtalan volt, hiszen ez a pillanat döntően befolyásolta mindkettőjük jövőbeni életét.

5, 10, 15 másodperc elteltével az édesanyja nyugtatva elmondta neki, hogy mennyire szereti őt… Ekkor Charlie tekintete megváltozott, felcsillantak a szemei és figyelni kezdett. Csoda történt! A kislány először hallotta édesanyja hangját, a nem várt és az új érzések hatására meghatódott és sírni kezdett.

Nem tudhatjuk, hogy az életében először hallott hangokat követően mit érzett a csöppség. Mindenesetre ez egy fontos lépés volt a fejlődésében.

„Próbálja meg átélni a videó segítségével a süket kislány életének ezt a megható pillanatát, hogy hogyan reagál az édesanyja szavaira!”

„Ha ez a videó ugyanúgy megérintett, ahogy engem, akkor oszd meg barátaiddal a Facebook-on.”