10 dolog, amit érdemes időnként kicserélni, vagy talán jobb, ha nem is használjuk némelyiket?

El sem tudjuk képzelni, mennyi olyan dolog van a lakásukban, amelyek ártalmasak lehetnek az egészségünkre.

Az egészségünket pedig könnyebb megőrizni mint a betegséget kezelni. Ma szeretnénk megismertetni veletek néhány olyan tárgyat, amelyek rossz hatással lehetnek az egészségünkre.

1. Szoba illatosító spray formájában

Ma már mindegyik boltban több fajta illatosítót kaphatunk spray formájában is azért, hogy a lakásunkban különleges illatok terjengjenek. Minden illatosító kémiai anyagokat tartalmaz, amelyek káros hatással lehetnek a szervezetünkre. Ezért, ha a lakásunkban kellemetlen illatot érzünk, akkor ennek az illatnak az eltüntetésere keressünk valamilyen természetes megoldást. Főzzünk kávét, süssünk süteményt, tisztítsunk meg néhány narancsot.

2. Szénsavas italok

Egyre több családban elterjedt a szénsavas üdítők fogyasztása, amelyek édesítőt tartalmaznak. Fogyasszunk inkább vizet a szomjunk csillapítására vagy citrommal ízesített vizet.

3. Sportcipők

Nagyon fontos, hogy vigyázzunk az egészségünkre, ide tartozik a rendszeres mozgás is. Amikor sportolunk minőségi sport cipőt viseljünk. Nagyon fontos, hogy a sportcipőt rendszeresen mossuk és tisztítsuk.

4. A fogkefék

Mindenki tudja, hogy a régi fogkeféken megtelepszenek a baktériumok, ezért nagyon lényeges dolog legalább 3 hónaponként fogkefét cserélnünk.

5. Haszontalan dolgok

Az emberek többsége szeret gyűjtögetni, pedig ma már nem szükséges, hiszen bármit meg tudunk venni amit szeretnénk. Nem kell felhalmozni a már nem használt dolgokat, azokat a ruhákat vagy cipőket, amiket már egy éve nem használunk ajándékozzuk el.

6. Hűtőszekrény

Mindég ellenőrizzük gondosan, hogy milyen ételek, konzervek vannak a hűtőben és azt is, hogy egyes élelmiszereknek mikor jár le a szavatossága. Ez vonatkozik a müzlikre is és a fűszerekre is. Nagyon fontos, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amelyeknek nincs lejárva a szavatosságuk, mert ellenkező esetben veszélyt jelenthetnek az egészségünkre.

7. Kozmetikai táska

A kozmetikumokat tartalmazó táskát is ellenőrizzük, hogy nincs-e benne olyan termék, amelynek lejárt a szavatossága.

8. Kontaktlencse tartó

Három havonta cseréljük a kontaktlencse tartót, mert elszaporodnak a baktériumok rajta és ez káros hatású lehet.

9. Vízszűrők

Nagyobb városokban a lakók vagy a boltokban kapható vizet fogyasztják vagy felszerelnek egy vízszűrőt, hogy tisztítsák a csapból folyó vizet. Nagyon fontos betartani azt az időpontot, amikor a szűrőt cserélni kell, mert, ha nem cseréljük le akkor a víz egyre piszkosabb lehet.

10. Mosogatószivacs

A legpiszkosabb és legveszélyesebb hely egy lakásban nem a vécé, hanem a mosogató. A mosogatószivacson egy csomó baktérium lerakódik, mert örökké nedves. Cseréljük ki a mosogatószivacsunkat legalább egyszer egy hónapban.