10 vendégből csak 2-en találták ki, miben pácoltam a húst! Elképesztően finom lett!

A minap vendégeink voltak, valami különlegeset akartam készíteni, amivel lenyűgözhetem őket. Nagyon jól sikerült és a legtöbben nem találták ki, miben is volt pácolva a hús.

A fekete tea nagyon jól kombinálható húsokkal csak az a lényeg, hogy tiszta fekete teát használjunk, ne olyat amelyik ízesített. A gyümölcsízesítésűek erre a célra nem alkalmasak. Ma egy olyan receptet hoztunk el nektek, amelyben a hús fekete teában van pácolva, ettől olyan kellemes az íze. Mindenféle húst pácolhatunk benne, de a sertés-, és a marhahús a legfinomabb!

Fekete tea pác

Hozzávalók:

  • 400 ml víz,
  • 2 evőkanál fekete tea,
  • 3 db hagyma,
  • bors ízlés szerint.

Elkészítés:

Ez a páclé kb. 1 – 1,5 kg húshoz elég, ha nagyobb mennyiséget készítünk, akkor duplázzuk meg a páclé hozzávalóit. Tegyük a tealeveleket egy befőttesüvegbe, öntsünk rá forró vizet, fedjük le az üveget, tekerjük körbe konyharuhával és hagyjuk állni 20 percet.
Közben szeleteljük fel a hagymát és borsozzuk meg. A teát szűrjük le és keverjük össze a hagymával. A húst tegyük egy tálba, öntsük rá a páclét, hagyjuk benne állni 6 órán át, de akár egész éjjel is állhat benne. Jó étvágyat!