11 praktikus konyhai ötlet, amit még biztosan nem próbáltál!

A praktikus ötletek mindig jól jönnek. Az emberek életük folyamán rengeteg hasznos praktikát találnak, amit megosztanak a fiatalabb generációval, hogy könnyebbé tegyék a hétköznapjaikat. Néha banálisnak tűnő apróságok, de sokat segíthetnek.

 1. Finomabb fasírt, töltelék

A fasírtot, vagy más húsos masszát, amit tölteléknek szeretnél használni állítsd össze és tedd hűtőbe pár órára. Az ízek így összeérnek és az étel finomabb lesz.

2. Tűzgyújtás

Amikor gyorsan akarsz tüzet gyújtani, csak chips-re lesz szükséged. Gyorsabban ég, mint bármely tűzgyújtó anyag, csak tedd a papír, vagy a fa köré és gyújtsd meg.

3. Gyors burgonyafőzés

A burgonya főzőlevébe tégy egy kis vajat, gyorsabban megfő tőle.

4. Milyen friss a tojás

Egy edénybe tégy hideg vizet és tedd bele a tojásokat. Amelyek a lábos alján lesznek frissek, amelyek felemelkednek, azok régebbiek.

5. Tésztát tojás nélkül is készíthetsz banánnal

A banán helyettesíti a tojást. Egy banán két tojásnak felel meg, használd úgy mint a tojást, készíts vele bátran süteményeket.

6. A címke, vagy ragasztó eltávolítása üvegekről

Az üveg tárgyakról a címkét könnyű leszedni, de a ragasztó nem jön le. Kend e olajjal a felületet, hagyd rajta pár percig, majd meleg vízzel mosd le.

7. A babfélék gyors főzése

Nem áztattad be a babot,  vagy a sárgaborsót? Tedd fel főni hideg vízbe, forrald fel. Miután felforrt 10 percenként adj hozzá egy evőkanál hideg vizet és csak akkor sózd meg, amikor megpuhult.

8. A tej gyorsabban felforr

Ha egy teáskanálnyi cukrot teszel bele.

9. Könnyebben reszelhetsz sajtot

Ha a reszelőt bekened olajjal. A sajt nem ragad rá és könnyebb lesz elmosni.

10. Kellemetlen szag a konyhában

Tégy egy kanányi almaecetet egy edénybe és melegítsd meg, a kellemen szagot rögtön száműzi.

11. A száraz citrom

Ha a citrom kiszáradt, tedd egy bögre vízbe pár órára.