12 meglepő dolog, amivel elkerülheted a combok kidörzsölődését nyáron

A bőr kidörzsölődése az egyik legkellemetlenebb velejárója a nyárnak. Amikor meleg van, izzadunk, a bőr a bőrhöz ér és ez fájdalmas irriátciót okozhat az combok között. Valószínűleg ez nem pont az a téma, amiről a barátaiddal gyakran beszélgetsz, de szerencsére mi segíthetünk neked a megoldásban!

1. Viselj sortot szoknya vagy ruha helyett!

Csodás érzés, mikor a hűs nyári szellő a lábaid között fújdogál, de a szoknya és a ruha nem véd meg a kidörzsölődéstől. Ha el tudod viselni, egy nedvességet elvezető rövidnadrág a maxiruha alatt a legjobb megoldás lehet.

2. Szereted a szoknyát? Próbáld ki a biciklisnadrágot!

Ha képtelen vagy lemondani kedvenc szoknyádról, vegyél alá egy biciklisnadrágot. Ezeket úgy tervezték, hogy elvezessék a lábak közül az izzadtságot.

3. Használj pelenkakiütés elleni krémet!

Nem a legromantikusabb ötlet, de a szülők ősidők óta használják ezt a készítményt, hogy egészségesen tartsák a babák bőrét. A pelenkakiütés elleni krémek cink-oxidot tartalmaznak antibakteriális hatása miatt. Használjunk annyit belőle, amennyire szükség van.

4. Izzadásgátlót a combokra!

Próbáld meg izzadásgátlóval kezelni a belső combok bőrét! Ezek a készítmények megakadályozzák az izzadást a bőr felszínén. Ha nincs izzadás, nincs kidörzsölődés sem.

5. Kókuszzsír

Ez a teljesen természetes csodaszer nyáron is gondoskodik a bőrünkről. Amellett, hogy megakadályozza a bőr kidörzsölődését, még antibakteriális hatása is van, amivel meggátolja a baktériumok elszaporodását az izzadt területeken.

6. Bandelette

A csipkés szegélyű harisnya sokkal szexibb, mint a pelenkakiütés elleni krém vagy a biciklisnadrág. A Bandelette körbefogja a combot, teljes mértékben megakadályozza, hogy a bőr kidörzsölődjön.

7. Síkosítózz!

Igen, jól olvastad! Ugyanaz a síkosító, ami máshol megszünteti a súrlódást, meg fogja akadályozni a combok kidörzsölődését is. Babaolajjal vagy vazelinnel is bekenhetjük a combok belső felét, de ez elég ragacsos módszer. Akkor alkalmazzuk, ha pl. hosszabb távot készülünk gyalogolni vagy lefutni.

8. Antibiotikus hatású krém

Amikor a bőr folyamatosan kidörzsölődik, sebessé válhat, ami táptalajt ad a baktériumoknak. A bőr ilyenkor fájdalmassá, égővé válhat. Hogy megelőzzük a fertőzést, használjunk antibiotikus hatású kenőcsöt minden este, hogy gyorsítsuk a bőr gyógyulását és megvédjük a kórokozóktól.

9. Aloe vera

Ugyanaz a módszer, ami segít napégés esetén, segíthet a bőr kidörzsölődésén is. Aloe vera levet keverjünk össze ¼ bögre zöld teával és levendula olajjal. Töltsük a keveréket szórófejes flakonba, rázzuk össze és vigyük fel az érintett bőrfelületre.

10. Bőr kidörzsölődése elleni krém

Használhatunk speciálisan erre a célra kifejlesztett készítményeket. Ezek a termékek megakadályozzák a bőr kidörzsölődését, nem ragacsosnak, nem maszatolnak, ráadásul a felvitelük után még órákkal is tart a hatásuk.

11. Hintőpor

Mielőtt kilépnénk az ajtón, leheletnyi hintőport kenjünk szét a bőrön. Ez szárazon tart és megelőzi az elfertőződést, így nem kell tartanunk a fájdalmas kidörzsölődéstől. Hátránya, hogy maszatolós és a nap során többször meg kell ismételni.

12. Ágyéktáji bőr kezelésére kifejlesztett krémek

A férfiak számára léteznek ilyen készítmények, melyek azt hivatottak megakadályozni, hogy a nemi szerv és a combok érintkezésekor a bőr kidörzsölődjön. Ezeket bátran használd te is!