12 tipp, hogyan tisztíthatod ki a legnehezebben takarítható dolgokat!

Az az igazság, hogy minden akkor a legtisztább, amikor új, legyen szó bútorokról, cipőről vagy bármi másról. Egy kis szorgalommal elérhetjük, hogy a legpiszkosabb dolgaink is tisztává váljanak, ezért ma bemutatunk nektek néhány olyan praktikát amelyek segítségével a régi dolgok is újjá válnak.

 1. Műanyagból készült vágódeszka

Nagyon szépen megtisztíthatjuk citromlével és sóba mártott szivaccsal.

2. Fából készült vágódeszka

Dörzsöljük át csiszolópapírral, majd mossuk le mosogatószeres meleg vízzel és hagyjuk megszáradni. Ha megszáradt kenjük le langyos napraforgóolajjal és hagyjuk állni. Újra csillogni fog.

3. Műanyag dobozok

A műanyagdobozokon lévő zsír foltokat fogkrémmel tisztíthatjuk le.

4. Rézedények

A rézedényeket sóval dörzsöljük át, majd ecettel töröljük át és öblítsük el. Ettől a módszertől újra ragyogni fognak.

 

5. Párnák

A párnák visszakapják eredeti színüket, ha készítünk egy keveréket 1 kanál mosószerből, 1 kanál fehérítőből és 1 kanál mosogatószerből. Ezzel az oldattal mossuk ki a párnákat.

6. Tepsi

Tegyünk a tepsibe oxigénes vizet és szódabikarbónát, hagyjuk állni 30 percig. A 30 perc eltelte után a zsírt könnyedén eltávolíthatjuk.

7. Fából készült bútorok

Készítsünk egy keveréket ecetből és olívaolajból 1:1 arányban, majd töröljük át a bútort vele. Az eredmény nem marad el.

8. Világos színű sportcipő

Készítsünk egy keveréket 1 kanál mosogatószerből, 3 kanál oxigénes vízből, 2 kanál szódabikarbónából majd dörzsöljük át vele a cipőn lévő foltokat és öblítsük le vízzel.

9. Bőrbútor

Töröljük át a bőrrel behúzott bútort olívaolajjal és hagyjuk, hogy beszívja. Ha a folt nem tűnik el, akkor ismételjük meg még egyszer a folyamatot.

10. Kanapék, fotelek

Ezekről a bútorokról a pecsétet 96%-os alkohollal távolíthatjuk el. Mártsunk bele egy rongyot az alkoholba, töröljük át a problémás helyet, hagyjuk megszáradni, majd egy kefével dörzsöljük át.

11. Műanyagból készült bútorok

Készítsünk egy keveréket ecet, szódabikarbóna és mosogatószer kombinációjából és ezzel töröljük át a műanyagból készült bútorokat.

12. Törölközők

A törölközők puhák lesznek, ha mosás után sós vízben átöblítjük őket.

Reméljük,hogy a segítségetekre szolgálnak a fentiekben leírt tippek, próbáljátok ki őket, nem fogtok csalódni.