Ez a tipp segít, hogy megszabadulj a magassarkú cipők okozta lábfájdalomtól!

Az egyik levonzóbb viselet, a magassarkú cipő. A tűsarkaktól sokkal jobban érzed magad, hiszen kiemelik a nőiességed, formásabbnak tűnnek tőle a lábaid, önbizalmat ad és egyszerűen jó ránézni. Azonban talán nincs is még egy olyan cipő, ami annyi nő életét megnehezítené, mint a magassarkú. Ha órákon át tűsarkakon állsz, akkor tudod jól, hogy ezt követően milyen lábfájdalom fog gyötörni. Ha nem akarsz lemondani a magassarkú cipőről, de a lábfájásból már nagyon eleged van, próbáld ki ezt a tippet.

Hogyan előzhető meg a magassarkú cipő okozta lábfájás

Ehhez szükséged lesz egy ragtapaszra. Ha nyitott cipőt viselsz, akkor válassz testszínű ragtapaszt, az szinte láthatatlan. A harmadik és a negyedik lábujjad tekerd át a ragtapasszal, ahogyan a képen látod. Így már viselheted a magassarkú cipőd, a fájdalom elkerül.

Hogyan működik ez a módszer

A harmadik és a negyedik lábujjaid között van egy idegszál, amely nyomásnak van kitéve amikor magassarkút viselsz. Általában ez okozza a lábfájdalmat, ha csak nem szorít alapvetően a cipő, mert akkor ez a módszer nem működik. Azzal, hogy a lábujjaid összeragasztod, csökken a rájuk nehezedő nyomás, így miközben magassarkúban jársz, vélhetőleg nem fogsz fájdalmat érezni. A módszer azokkal a cipőkkel működik, amelyek kényelmesek, nem szorítanak.

Ilyen egyszerűen viselhetsz órákon át magassarkú cipőt anélkül, hogy estére megfájdulnának a lábaid.