13 ajándék, amire sokkal nagyobb szüksége van a gyermeknek, mint a zsebpénzre!

Ne azt tanítsd a gyermekednek, hogy mit jelent a gazdagság, hanem azt, hogy mit jelent a boldogság. Tanítsd meg a dolgok értelmére és nem az árára.

Amikor anyagi dolgokat adsz, akkor keveset adsz, de amikor a lelkedből adsz valamit, akkor ajánlsz igazi szeretetet.
Nagyon sok élményem van a vakációimról, amelynek nagy része a családomhoz kötődik. Nagyon kevés emlékem van a gyerekkoromban kapott ajándékokról, ezért azon gondolkodom – mi milyen fajta ajándékokat adhatunk a gyermekeinknek, amit nem felejtenek el?

Melyek azok az ajándékok, amelyek hatással lesznek az életükre és megváltoztatja őket örökre?

Nos íme egy egyszerű lista:

1. Méltányosság

Sokszor egy egyszerű szó megváltoztathat egy egész életet, ezért győződjetek meg arról, hogy a gyerekeitek tudják mennyire értékelitek őket.

2. A kihívások

Biztassátok a gyerekeiteket arra, hogy álmodjanak. Álmodjanak nyitott szemmel és álmodjanak amikor alszanak. Mindegy, hogy mekkora álmaik vannak biztassátok őket. Ösztönözzétek őket arra, hogy harcoljanak azért amit el akarnak érni az életben.

3. Együttérzés

Az élet nem korrekt és nem is lesz soha, ezért amikor a gyermeked hibázik legyél mellette. Hallgasd meg öt, lásd el tanácsokkal és értsd meg őt.

4. A köszönet

Az egyik legszebb ajándék amit a gyermekednek adhatsz az az, hogy értékeled, hogy ő az életed része.

5. A siker titka

A legfontosabb tényező amely meghatározza egy ember sikerességét, az az akaraterő nagysága. Ezért ezt meg kell tanítanunk a gyermekeinknek.

6. Bátorítás

A szavak erősek és hatalmuk van, építhetnek vagy tönkretehetnek. Az egyszerű szavak, ahogy a gyerekeinkkel beszélünk bátoríthatják őket és ezért pozitív gondolataik lehetnek vagy kétségbe ejthetik őket. Nagyon fontos, hogy válogassuk meg a szavainkat!

7. Nagylelkűség

Ha megtanítjuk a gyermekeinket arra, hogy legyenek nagylelkűek velünk, akkor másokkal is nagylelkűek lesznek.

8. Becsületesség

Azok a gyerekek, akik megtanulják a becsületesség és az őszinteség fontosságát kicsi korban, nagy esélyük van rá, hogy becsületes, tisztességes emberekké váljanak.

9. Remény

A remény és a hit abban, hogy a dolgok jobbá válnak, alkotják az erőt, a kitartást és így a legnehezebb pillanatokban is találunk megoldást a problémánkra.

10. Ölelések

Egyszer hallottam egy férfi, azt mondta a 7 éves fiának, hogy már túl nagy gyerek ahhoz, hogy megpuszilja. Megszakad a lelkem amikor erre gondolok. A gyerekek sohasem elég nagyok ahhoz, hogy kifejezzük nekik a szeretetünket!

11. Szeretet

A legszebb dolog amit egy szülő a gyermekének adni tud.

12. Célszerűség

A gyerekeknek szükségük van a célszerűségre azért, hogy új dolgokat kipróbáljanak, így fel tudják fedezni mi az amit szeretnek és mi az amihez értenek.

13. Optimizmus

A pesszimisták nem változtatják meg a világot, az optimisták igen!