18 szokatlan karácsonyfa-ötlet, melyek gyakorlatilag semennyi helyet se foglalnak el a lakásban! Karácsonyra fel!

Az ünnepek közeledtével egy dolog biztos: szükséges lesz feldíszíteni a fenyőfát. Maga a karácsonyfa a meghitt, kissé varázslatos, egész évben várt ünnep egyik, ha nem a legfőbb szimbóluma.

De mit tehetünk, ha lakásunkban egyáltalán nincs hely nagy, sőt, még egy kicsi karácsonyfa felállítására sem? Megesik, hogy hely ugyan van, de egyéb okok miatt nem lehet karácsonyfát állítani, például a gyermekek miatt, vagy a háziállatok miatt, melyek ledönthetik a fát, összetörhetik a karácsonyfadíszeket, vagy megehetik a tűleveleket. Sokan emiatt kénytelenek mellőzni a fenyőfa illatát és így elvész az ünnepi hangulat egy jelentős része.

Egyik ismerősöm azonban, aki évek óta foglalkozik kézimunkával, megoldást talált erre a helyzetre is. Ő ugyanis egy olyan, abszolút szokatlan karácsonyfát készített sajátkezűleg, szinte minden háztartásban kéznél levő anyagokból, ami szinte csodaszámba megy!

Alternatív karácsonyfa-tippek

A Bidista.com szerkesztőségét megihlette a fent említett hölgy ötlet, így összegyűjtöttünk és most kedves olvasóinknak is megmutatunk 18 olyan alternatív karácsonyfa-ötletet, melyek gyakorlatilag nem foglalnak helyet a lakásunkban. Ezek pont azok, amelyekre én is régóta vágytam!

1. Egy ilyen, fakeretes karácsonyfa nagyon stílusosan néz ki, emellett valódi ünnepi hangulatot is áraszt. A nemezből készített karácsonyfákat készíthetjük kartonpapírból is, vagy más, színes papírból. Egy ilyen csodát nagyon gyorsan, mindössze fél óra alatt elkészíthetünk.

2.

3. A következő is egy olyan ötlet, amivel rengeteg helyet takaríthatunk meg, amennyiben kicsi a lakásunk. Nem kell mást tenni, mint helyezzünk a falra egy fenyőfát ábrázoló posztert és azt díszítsük fel kicsi, aranyszínű karácsonyfadíszekkel.

4.

5. Az egyik üres falat feldíszíthetjük ezzel az eredeti karácsonyfával. A fa körvonalát felfűzött pomponokkal alakíthatjuk ki. A „fát” feldíszíthetjük kartonból készült formákkal, illetve gombokból kialakított szív alakú díszekkel is.

6.

7. Ha a valódi fenyőfa feldíszítése után még elegendő mennyiségű karácsonyfadísz maradt, készíthetünk belőlük ilyen különleges karácsonyfa hasonmásokat. A fényképen látható módon erősítsük a falra, vagy akár az ajtóra!

8.

9. A minimalista stílus kedvelőinek ez egy kitűnő választás a lakásbelső díszítésére!

10.

11. Az utóbbi időben különösen divatosak a karácsonyfa alakú állványok. Ahhoz kétség se férhet, hogy ezek valóban nagyon hasznosak, azonban ez esetben ennél többről van szó: kettő az egyben! Állvány és ünnepi hangulat egyszerre!

12.

13. Az ajándékokat ilyen kreatív módon is átadhatjuk. Most már nekem sem kell tovább ötleteket keresgélnem…

14.

15. Néhány különleges és érdekes lehetőség.

16.

17. Nagyon eredeti fali díszt készíthetünk forgácslapból (DSP-ből), néhány tucat szögből és elektromos égősor felhasználásával. A végeredmény egy szemet gyönyörködtető karácsonyfa lesz, amitől el lesz ragadtatva az egész család.

18.

Szerkesztőségünk tanácsa:

A fenti ötleteket felhasználva valóban egyedi karácsonyfákat hozhatunk létre, amik ráadásul saját kezünk munkáját dicsérik. Barátaid el lesznek ragadtatva és csodálni fogják a fantáziádat, neked pedig rápillantva ezekre a fákra, mindig ünnepi hangulatod lesz!

Mutasd meg ezeket a fantasztikus ötleteket barátaidnak, ismerőseidnek, hogy ha esetleg nekik is kevés hely áll rendelkezésükre, ne kelljen nekik karácsonyfa nélkül ünnepelni.