3 gyorsan elkészíthető egyszerű kavart sütemény

Készítésük egyszerű, gyors és kevésbé költséges! Alapanyaguk a tej és a liszt, amit sütőporral lazítunk. A sütőport mindig a liszt közé kell vegyíteni. Egyenletes, lassú tűznél sütjük, sütési idejük 30 40 perc.

Máklepény

Hozzávalók: 3 egész tojás, 25 deka cukor, 1/4 liter tej, 20 deka darált mák, 20 deka liszt, 1 sütőpor, citromhéj.

Elkészítés: A tojásokat a cukorral és a tej felével jól elkeverjük, hozzáadjuk a mákot, a sütőporral elvegyített lisztet, felhígítjuk a maradék tejjel, jól kikavarjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és lassan sütjük. Ha kihűlt, tetszés szerint szeleteljük, vaníliás cukorral meghintjük.

Kakaós lepény

Hozzávalók: 1 tojás, 25 deka cukor, 5 deka vaj, vagy zsír, liter tej, 4 deka kakaó, 25 deka liszt, 1 sütőpor.

Elkészítés: A tojást a vajjal előbb habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a kakaót, amit 10 percig kavarunk. Végül a lisztet a sütőporral és a maradék tejjel hígítjuk. Jól kidolgozzuk s mint az előbbi tésztát sütjük. Deszkára kiborítjuk és még forrón, jó éles késsel kockára vágjuk és mindegyik oldalát 10 deka vaníliás cukorban megforgatjuk.

Diós lepény

Hozzávalók: 8 deka vaj, 2 egész tojás, 25 deka cukor, 10 deka darált dió, 20 deka liszt, 1 sütőpor, 2 dl tej.

Elkészítés: Az anyagokat az előbbiekhez hasonlóan állítjuk össze és sütjük. Ha lehűlt, hosszába kettévágjuk és lekvárral megkenjük. Tetejét, vaníliás cukorral meghintjük, tetszés szerint szeleteljük. A mogyorót előbb rövid időre sütőbe tesszük, hogy gyengén megpiruljon, ruha között a héját ledörzsöljük és megdaráljuk.