3 tipp, hogy a növények egészségesek legyenek, gyorsan fejlődjenek és ne támadják meg őket a kártevő!

Ma szeretnénk bemutatni nektek három olyan módszert, amelyek a segítségetekre lehetnek a szobanövények gondozásában és elősegíthetik a fejlődésüket, ehhez semmi másra nincs szükség csak néhány konyhai dologra.

 1. A penész megelőzése és eltávolítása a virágcserépből

Ha észrevesszük, hogy a virágföldön penész jelent meg, akkor a föld felső részét távolítsuk el, majd keverjünk össze 1 teáskanál őrölt fahéjt, tiszta virágfölddel és ezt helyezzük az eltávolított penészes föld helyére.

Ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a cserépben lévő föld megpenészedjen, időnként lazítsuk fel. Kéthetente az öntözővízhez keverjünk pár csepp citromlét és ezzel locsoljuk a virágokat.

A penész ellen fokhagymát is használhatunk. Tisztítsunk meg, majd szeleteljünk apróra néhány gerezd fokhagymát és tegyük a növény földjébe, majd locsoljuk meg. Ezt a módszert alkalmazhatjuk hetente többször is.

2. Az apró bogarak eltávolítása

Ha bogarak jelennek meg a növény földjén, vagy a virágok levelein, akkor szúrjunk a földbe néhány gyufaszálat, a gyufa mérgével lefelé, majd szórjuk meg a földet fahéjjal. A bogarak nem szeretik ezt az illatot és a fahéjnak fertőtlenítő hatása is van.

3. A gyenge növények táplálása

Erre a célra használjunk cukrot, szórjuk meg egyenletesen 1 teáskanál cukorral a növény földjét vagy oldjunk fel 1 teáskanál cukrot 1 dl. vízben és ezzel locsoljuk meg. Ezt a műveletet egyszer egy hónapban végezzük, amíg a növény teljesen helyrejön.

Amikor a cukrot feloldjuk fruktóz és glükóz bomlik le amelyeknek 2 fontos szerepük van a növények számára:
– a glükóz organikus molekulákat tartalmaz(  keményítő, cellulóz,lipidek, fehérjék).
– energiaforrás a növények számára, elősegíti a növények fejlődését.

Ahhoz, hogy jobb eredményt érjünk el használjunk fahéjat, mert elősegíti a növény fejlődését. Egyszer egy hónapban locsoljuk meg a virágokat a következő keverékkel: 1 pohár víz és egy teáskanál fahéj.

Használjátok ezeket az ötleteket és meglátjátok az eredmény nem marad el!