33 fénykép arról, hogy Japán miért nem hasonlít semmilyen más országra! Na, ez aztán nem nem semmi…

Azt talán sokan tudják, hogy Japán az anime szülőföldje, csakúgy, mint a karatéé és a cseresznye virágoké, írja a Bored Panda. Ezek persze valóban érdekes és szép dolgok.

De az igazi betekintést azoktól kaphatjuk, akik már csak egy kicsit is éltek ott, akárcsak egy japán. Ez az ország egy teljesen más galaxis!

Mi a helyzet a felfoghatatlanul futurisztikus WC-kkel? Álmodoztál már arról, hogy a vonatok nem percre, hanem másodpercre pontosan mindig ugyanakkor indulnak és érkeznek? És a nyers tojással feltöltött automaták?

Az alábbiakban bemutatunk neked párat japán legbizarrabb találmányaiból (Hidd el, sokszor nem fogsz hinni a szemednek!) és a japán kultúra hétköznapi dolgaiból. Ezek után tényleg érdemes ellátogatni ebbe a távoli szigetországba!

1. Ha japánban sztrájkolnak a buszvezetők, akkor is tovább folytatták munkájukat, de a sztrájk ideje alatt az utasoktól nem fogadnak el pénzt az utazásért.

2. Nem is olyan régen szültem ebben a szigetországban. A teljesen hétköznapi kórházban az alábbi kosztot adják.

3. A japán vasutak komfortját mi sem szemlélteti jobban…

4. A japán iskolák többségében nincs takarítószemélyzet. Ehelyett a tanulók végzik el a takarítást, kifejezve ezzel az iskola és a tanárok iránti hálájukat.

5. A hihetetlen művészet még a csatornafedőkön is visszaköszön!

6. Japánban ez egy gyakori megoldás. Megmossuk a kezünket, majd ezt a vizet újra felhasználhatjuk a WC öblítéséhez!

7. A japán rajongók a 2014-es labdarúgó világbajnoki meccs után maradtak, hogy segítsenek a lelátó takarításában.

8. Még egy ok arra, miért is szeretem annyira Japánt.

9. A vonatokon bármilyen irányban elfordíthatóak a széksorok!

10. Egy másik figyelemre méltó japán találmány: az ernyők tárolására szolgáló tartókonzol zárakkal. Tehát nem kell magaddal vinni az épületen belül (és senki se viszi magával „véletlenül”)!

11. A következő japán felirat jelentése: „Véletlenül nekimentem az Ön kerékpárjának és letörtem a csengőt. Elnézését kérem és végtelenül sajnálom!”

12. „Gyermektartók” a WC-k közelében.

13. Oszaka utcáin elvesztettem a bevásárlótáskámat, és amikor visszatértem, valaki a fának támasztva helyezte el. Természetesen semmi sem veszett el belőle!

14. Ez a japán doboz rágógumit egy kis papírcsomagot tartalmaz, így el tudod csomagolni a rágógumit, ha már eldobnád, viszont nem ragad oda sehová.

15. A japán WC-ken gyakran van egy panel gombokkal. Ennek az a funkciója, hogy vízcsobogás hangját imitálja, hogy könnyebben „végezhessük a dolgunkat”.

16. Ebben a japán WC-ben egy kijelző található, amin nagyszerűen látszik, hogy melyik mellékhelyiség foglalt és melyik nem.

17. Tokióban az utasok arrébb billentik az egész vonatot, hogy megmentsenek egy asszonyt, aki véletlenül a vonat és a peron közé esett.

18. Egészen elképesztő, de Japánban még a vízelvezető csatornákban is élnek halak!

19. A dobozos italokon Braille írással is fel van tüntetve azok tartalma.

20. A japán Toreju Cubasza vonatok speciális lábfürdőkkel vannak ellátva, így az utasok lábai is pihenhetnek az utazás alatt.

21. Az alábbi képen egy tokiói vasúti társaság, a Tsukuba Express bocsánatkérése látható, mert egyik szerelvényük 20 másodperccel korábban indult el a kiírásnál.

22. Japán az Japán! (A tábla felirata: Honnan jött Ön? Kérjük, segítsen nekünk, hogy pontosabb statisztikát készíthessünk!)

23. Ebben a japán bevásárlóközpontban ingyenes hűtőszekrények vannak a romlandó élelmiszerek számára.

24. Japánban még a szarvasok is udvariasak!

25. Japánban több mint 300 olyan gyalogos-átkelőhely létezik, ahol átlósan mehetünk át az út egyik oldaláról a másikra.

26. Ebben a japán liftben van egy puha ülés is, ami WC-ként is funkcionálhat, ha valakire hirtelen rájön a szükség…

27. Japánban, nem csak akkor kell a cipőt levenni, ha valakinek a lakásába lépünk. A következő képen egy speciális, csak a WC-használathoz való papucsot láthatunk!

28. A japán éttermek a kirakatokban mutatják be, milyen ételeket lehet fogyasztani náluk, és, természetesen, ezek minden tekintetben úgy néznek ki, mint a valódiak.

29. A szamurájok földjén mindenki farral ál be a parkolóhelyre. Igazából erre semmilyen hivatalos szabályozás sem létezik, egyszerűen így alakult ki. És persze egyből látszik, hol állnak a külföldiek autói…

30. A reklám és a valóság csak Japánban egyezik meg!

31. Az ilyen helyeket gyermekek részére alakították ki a japán vonatokon.

32. A Narita nemzetközi repülőtéren (Tokió) ingyen origamikat adnak cukorkák helyett.

33. A japán repülőterek személyzete színskála szerint rendezi a poggyászokat!

És te voltál már Japánban? Ugye ezek után szívesen utaznál oda?