5 dolog, amit könnyedén kitisztíthatsz anélkül, hogy vegyszerekre lenne szükséged!

Az otthonunk tisztán tartására mindig különös gondot fordítunk, ezért a lakásban található felületeket is nagy odafigyeléssel tisztítjuk meg.

Sokan nem tudják, hogy az ecet nem csak ételek ízesítésére alkalmas, hanem eltávolítja a baktériumokat és a penészt is. Ma szeretnénk megismertetni veletek, mi mindenre használhatjátok az ecetet.

1. A vasaló

Ha a vasaló nyomot hagy a ruhán, vasalás közben akkor itt az ideje, hogy megtisztítsuk. Töltsük meg a vasaló víztartályát ecettel, majd indítsuk el a gőzölést. A vasaló ismét olyan lesz mint új korában.

2. A cipő

Ha a bőr cipő már nem fénylik úgy mint régen, akkor itt az ideje, hogy tegyünk valamit. Keverjünk össze egy bögre forró vizet 1/3 bögre ecettel, majd ezzel töröljük át a cipőt.

3. Az ablakok

Ha kipróbáljátok a most következő receptet, az ablakok tisztítására biztosan nem fogtok csalódni a hatásában.

Keverjünk össze ecetet és vizet egy – egy arányban, majd tegyünk hozzá pár csepp citromlevet a kellemes illatért. Tegyük a keveréket szórófejes flakonba, ezzel permetezzük be az ablakot és töröljük tisztára.

4. A billentyűzet

A számítógép billentyűzete az egyik legpiszkosabb tárgy a lakásban. Tisztítsuk meg a billentyűzetet amikor a számítógép nincs áram alatt .Egy puha rongyra csepegtessünk pár csepp ecetet, majd ezzel töröljük át a billentyűzetet.

5. A mosogatógép

A mosogatógépet is ki kell tisztítanunk időközönként, öntsünk egy pohár ecetet a mosogatógép belsejébe, majd indítsuk be a mosogatógépet maximális hőfokon. A mosogatógép fertőtlenítve van. Ez egy nagyon hatékony módszer és a vízkövet is eltávolítja.