5 könnyen elvégezhető tibeti jógagyakorlat, amelyekkel megőrizheted tested rugalmasságát!

Mindenki azt szeretné, hogy a teste rugalmas maradjon, egy kevés erőfeszítéssel ez mindenki számára elérhető. A rugalmasság megőrzéséért végzett gyakorlatok sokkal hasznosabbak a szervezet számára mint, az erőgyakorlatok.

Ma 5 olyan tornagyakorlatot ismerhetünk meg veletek, amelyek Tibetből származnak, segítenek megőrizni a test rugalmasságát és nem igényelnek nehezebb erőfeszítést, naponta 10 perc gyakorlásra van szükség. A gyakorlatokat reggel érdemes elvégezni, hogy napközben üdébbek legyünk. Kezdjük 6 ismétléssel mindegyik gyakorlatot és növeljük húszig.

1. Feküdjünk hasra a talajon, majd emeljük fel lassan a fejünket a hát és a nyak izmokat megnyújtva. Támaszkodjunk a talajra nyújtott karokkal. Maradjunk ebben a pozícióban egy picit, majd ereszkedjünk vissza az eredeti pozícióba.

2. Feküdjünk le a hátunkra és nyújtsuk ki a lábunkat majd emelkedjünk fel úgy, hogy támaszkodjunk a talpunkra és a kezünkre, emeljük fel a testünket a talajról. Próbáljunk meg ebben a pozícióban maradni egy rövid ideig, a fejünket emeljük kicsivel feljebb mint a vállunk és lélegezzünk mélyeket, majd térjünk vissza az eredeti pozícióba és ismételjük meg a gyakorlatot.

3.Térdeljünk le a lábfejünk érje a talajt, a kezeinket tartsuk hátul a combjainkon, az állunkat pedig emeljük minél feljebb, közben hajlítsuk be a hátunkat. Térjünk vissza az eredeti pozícióba és ismételjük meg a gyakorlatot.

4. Feküdjünk le a hátunkra, a kezünket tartsuk szorosan a testünk mellett. Emeljük fel a fejünket és próbáljuk meg az állunkkal megérinteni a mellkasunkat, majd emeljük fel a kiegyenesített lábainkat. Maradjunk egy rövid ideig ebben a pozícióban, majd hajtsuk lassan le a fejünket és a lábunkat, ismételjük meg a gyakorlatot.

5. Álljunk kisebb terpeszállásban, karjainkat nyújtsuk ki, a tenyerünket fordítsuk a talaj felé. Fordítsuk el a derekunkat, törzsünket balról jobbra, majd vissza. Nézzünk előre így elkerüljük a szédülést.

A fiatalság megőrzése mozgást és rugalmasságot igényel, a fentiekben említett gyakorlatok a segítségünkre lehetnek ebben. Ezeknek a gyakorlatoknak az elvégzése nem igényel különösebb erőfeszítést. Rugalmas izomzattal fiatabbnak érezhetjük magunkat!