50 dkg liszt, 40 dkg főtt burgonya, már készül is a család kedvence

Egy nagyon finom és olcsó recept. Ha már nem tudom mit készítsek vacsorára, ezt a finomságot szoktam sütni. Nem bonyolultabb a lángosnál, azonban nagyon finom.

Csak néhány egyszerű alapanyag kell hozzá és már készülhet is a finom krumplis palacsinta. A család nálunk jobban szereti, mint a lángost, mert ízesebb.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be

A krumplit tetszés szerint lehet ízesíteni, akár egy kis dinsztelt hagymát is lehet adni hozzá. Ha marad egy kis krumplipüré, azt is felhasználhatjuk, úgy is nagyon finom lesz. A külseje ropogós, nem szívja meg magát olajjal.

Általában önmagában fogyasztjuk, mert nagyon jó íze van, főleg ha egy kicsit fűszerezzük is a burgonyát. Aki szeretné eheti tejföllel megkenve, mint a lángost. Ha úgy tálaljuk, a juhtúró is nagyon illik hozzá. Ezzel a finom lágy kelt tésztával nagyon egyszerű dolgozni, ha még nem készítettél lepényeket, akkor se lesz vele nehéz dolgod.

Ha nagy a család, érdemes lehet nagyobb adagot készíteni belőle, mert annyira finom, hogy hamar elkapkodják a tányérokról. Nálunk mire elkészül az összes, jól is laknak, mert sorbanállnak, ahogy sül, már viszik is.