7 smink tipp profiktól, amelyekkel éveket fiatalodhatsz!

A nők többsége arra törekszik, hogy egyre szebb és fiatalosabb legyen a megjelenése, a ráncok és egyéb külső változások még nem azt jelentik, hogy nem kell odafigyelnünk a szépség megőrzésére. Egy nő bármelyik életévében kifejezésre juttathatja a szépségét néhány praktikus tanács betartásával és alkalmazásával. A mai napon a szépségápolással foglalkozunk, néhány praktikus tippet mutatunk, melyeket szakemberektől tanultunk!

1. A sminkelés alapja

Az idősebb hölgyek számára ajánlatos egy olyan sminkalap krém (primer) használata amely kissé tükrözi a fényt (ez lesz a smink alapja), a ráncokat  halványítja.

2. Alapozó krém

A legajánlatosabb egy közepes sűrűségű alapozó használata, mert az arc bársonyosabb és ápoltabb lesz és a kisebb bőrhibák is elrejthetőek így.

3. Szemöldök

A szemöldök helyes formája és színe nagyon fontos tényező, hiszen ezzel nyitottabbá válik a tekintet és az arc is fiatalosabb lesz. Kerüljük a fekete és a szürke színeket a szemöldök festésnél, használjunk melegebb színeket az arc fiatalosabb kinézetéért.

4. A szempillák tövében szemkontúr

Fekete szemceruzával húzunk vékony vonalat a felső szempillák tövénél, így kifejezésre jut a tekintet.

5. Smink

A szemhéj festéshez a szem belső sarkába egy világosabb színű szemhéjpúdert használjunk, majd a külső részre egy erősebb színt pl. világos barack, lila, halvány rózsaszín, kék árnyalatot válasszunk. A szem külső sarkát sötétebb színű szemhéjpúderrel emeljük ki csokoládészín, szürke, barna,  lilás színű árnyalattal. A szemhéj alsó részének 1/3 – ra tegyünk sötétebb színű szemhéjpúdert azért, hogy a smink ne öregítsen.

Ne felejtsük el az arccsont kihangsúlyozását és az orr vizuális kicsinyítését a smink elkészítésekor.

6. Az ajkak sminkelése

Az ajkak sminkelése kissé hosszabb időt vehet igénybe, ha professzionális kontúrceruzát használunk, mert nem csak az ajkak vonalát húzzuk meg vele hanem az ajkak felületét is sminkeljük. Azért, hogy az ajkak szépek legyenek az ajkak belső sarkára sötétebb színt használjunk.

7. Apró simítások

Ahhoz, hogy az ajkak csillogjanak, az ajak középső részén használjunk világosabb színű rúzst, az ajak sarkain pedig egy sötétebb színűt. Ha azt szeretnénk hogy az ajkaink nedvesebb hatást tükrözzenek, akkor az ajak középső részén átlátszó ajakfényt használjunk.

Most nézzük mit alkottunk. A sminkelés lényege nem az, hogy fiatalabb külsőt kölcsönözzön, hanem az hogy egy nő bármelyik életkorban kifejezésre juttassa a pozitív beállítottságát és legyen önbizalma.