70 kilós óriás harcsát fogtak a Tiszán

Barta István egy csongrádi horgász, akinek nem mindennapi hal akadt a horgára: egy 70 kilós, kétméteres harcsát sikerült kifognia a Tiszából. A nagy fogásért alaposan meg kellett dolgoznia, a fárasztás ugyanis közel három órán át tartott, a horgász eközben telefonon kért segítségét horgásztársaitól és testvérétől is. A csapat végül a szakadó esőben, a Körös-torok közelében tudta csónakba emelni az ember méretű harcsát – írja a sokszinuvidek.24.hu. a cs3.hu portálra hivatkozva.

Több közeli csónakból is drukkoltak nekik, hogy a maratoni hosszúságú fárasztás után sikerüljön kifogni a halat. Barta annyira elfáradt a hosszú küzdelemben, hogy egy idő után már testvére vette át tőle a botot.

A közel 3 órás fárasztás közben már telefonon segítséget kért testvérétől és horgásztársaitól is. Végül a szakadó esőben a Körös-torok mellett sikerült csónakba emelniük a 2 méteres óriás harcsát.

Közzétette: cs3.hu – 2019. július 31., szerda

A hasonló fogásra vágyó horgászok számára jó hír, hogy Bartáék visszaengedték az óriási harcsát a folyóba épp azért, hogy „más is átélhesse ezt az élményt.”

Még több fotóért kattints ide »»»