8 egyszerű trükk, hogy lézeres műtét vagy szemüveg nélkül is javuljon a látás!

Léteznek egyszerű trükkök, amiket bevethetünk, ha úgy érezzük, szemünknek támogatásra van szüksége.

1. Pihentessük a szemet!

Pihentetni a szemet nagyon egyszerű. Maradjunk távol a laptoptól, a tévétől és ne használjuk a mobilunkat se. Csukjuk be a szemünket néhány percre mindennap.

2. Tartsa a szemüveget a tokjában!

Biztos, hogy szükséged van a szemüvegedre, amikor otthon vagy? Nem kell folyton viselni, igaz? Ne feledkezzünk meg róla és vegyük le minden alkalommal, amikor tudjuk mellőzni.

3. A szemmasszázs jót tesz

Finoman dörzsöljük a szemet és annak környékét kb. 2-3 percig. Ez a masszázs meg fogja könnyíteni a szem munkáját, nagyszerűen működik, próbáld ki!

4. Alkalmazd a 20-20-20 szabályt!

Ezzel az egyszerű módszerrel pihentetheted a szemet. Ha a tévét vagy a monitort nézzük, 20 percenként vegyük le róla a tekintetünket és 20 másodpercig nézzünk egy zöld növényt vagy egy fát. Ezt minden 20 percben ismételjük meg, szemünk hálás lesz érte!

5. Tarts szünetet és menj a szabadba!

Menj a szabadba és ajándékozd meg a szemed azzal, hogy többször látsz természetes dolgokat. Az alakjuk és a színük is segíteni fogja a szemműködést.

6. Meleg borogatás

Nyomjuk gyengéden egy meleg, nedves ruhát a szemre, így enyhíthetjük a stresszt, ami szemünket érte a nap folyamán. Célszerű ezt este elvégezni, amikor nyugalomban vagyunk.

7. Változtass az étrendeden!

Egyél több sárgarépát és burgonyát vagy bármilyen zöldséget, gyümölcsöt, amiben sok A-vitamin található! A sárgarépa a fogyásban is segít, nagyszerű alternatívája a koleszterinszintet növelő nassolnivalóknak.

8. Edzhetjük is a szemünket

Rendelkezésünkre állnak különböző skálák, melyeken gyakorolhatunk. Ezek segítenek a jobb fókuszálásban, a látás javításában, abban, hogy a tárgyakat gyorsabban és pontosabban kivehessük.