9 bölcs tanács a nagyitól, amit meg kellett volna fogadnunk

Idővel benő a fejünk lágya, és rájövünk, hogy idősebb rokonainknak mennyi mindenben igazuk volt. Hatványozottan igaz ez nagymamáinkra, akik örökérvényű életbölcsességek sokaságával láttak el minket. Nézzünk kilenc klasszikus nagymama tanácsot! Te hányat fogadtál meg belőlük?

1. A problémák mindenki életében jelen vannak, nem lehet elkerülni őket. De a cél nem is a megúszás, hanem az, hogy meg tudjuk oldani a problémáinkat!

2. Az öregedéstől nem kell félni. Idővel rájövünk, testünk sokkal gyorsabban öregszik, mint a lelkünk. Az évek előrehaladtával nem fogjuk olyan „öregnek” gondolni magunkat, mint ahogy azt korábban feltételeztük.

3. Meg kell tanulnunk, mi fontos az életünkben, és mi felesleges. Ha jól priorizálunk, és csak arra figyelünk, ami előre visz, akkor nagy sikerek várhatnak ránk. Fokozatosan kell haladnunk.

4. Mindannyian képesek vagyunk nagy dolgokat véghezvinni. Egy mosolygós ember megváltoztathatja az egész világot.

5. Ne akarj megfelelni mindenkinek. Ha direkt jó benyomást akarsz tenni, akkor cselekedeteidet a törékeny egód befolyásolja. Vállald meg önmagad, és maradj hiteles!

6. Az élet egy hatalmas nagy adok-kapok. A segítőkészség, a kedvesség, a támogatás, és a szolidaritás olyan tulajdonságok, melyek mindig kifizetődnek. Bánj mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak.

7. Az álmokból sosem lesz valóság, ha nem teszel értük. Ne teljen el úgy nap, hogy nem tettél valamit a céljaid eléréséért. Ne várj másra, ne mutogass másra, a sorsod a Te kezedben van. Ha szeretnél valamit, harcolj meg érte!

8. Az egyszerű dolog az igazán nagyszerű dolgok. Az emberek hajlamosak túlbonyolítani a helyzeteket. Válaszd ki a számodra legfontosabb dolgokat az életben, és csak azokkal törődj!

9. Élvezd az életet! A gondokkal szemben a szórakozás, a nevetés, és a jó társaság a három legjobb gyógyír. Éld meg a pillanatokat, és értékeld az élet apró örömeit!