Tudtad, hogy a szoknyának gyógyhatása is van?

A szoknya mindig is a nőiesség egyik szimbóluma volt. Több kutató is megállapította már, hogy a szoknyát viselő nők nagyobb hatással vannak a férfiakra, mint azok, akik inkább más típusú ruhákat részesítenek előnyben. A ruháknak köze van az energiaszinthez is.

A nők és a férfiak más-más energiákkal rendelkeznek. A hölgyek a Föld, a férfiak főként a kozmosz energiáival töltekeznek fel. Ha jobban belegondolunk, ez teljesen logikus! Hiszen a táplálás, a biztonság, a termékenység és az erős kapcsolatok mind-mind olyan tulajdonságok, melyek a Földre, és sok nőre is igazak.

A szoknyák a kúp alakzatra hasonlítanak, és lefelé szélesednek. Ez a „kúp” segít abban, hogy a hölgyek energiát tudjanak szerezni a Földből.

A nők energiái a méhben koncentrálódnak. Mikor egy nő nadrágot hord, a Föld energiájával való összeköttetése megszűnik, így a méhben lévő energiatartalékok lecsökkennek, rosszabb esetben teljesen kiürülnek. Márpedig a női energiákra nagy szükség van: ez biztosítja a kreativitást, és az önbizalmat. Lényegében amikor egy hölgy nadrágot visel, azzal férfi energiát kap, ez pedig hosszútávon akár betegségekhez is vezethet.

Őseink úgy vélték, a szoknyának minél hosszabbnak kell lennie, ezzel is segítve az energiafelvételt. A szoknya aljának formája egy „védőhálót” biztosított viselője körül, hogy az energiafelvétel zavartalan legyen, ráadásul a hosszú szoknya védelmet is nyújtott a férfiak kíváncsi tekintetei ellen.