A cukkini szeleteket megforgatjuk a tésztában és már mehet is a sütőbe, 20 perc és kész a vacsora

A cukkini a nyári kedvencünk, mert számtalan csodás és egyszerű ételt lehet készíteni belőle. Ma egy nagyon finom és egyszerű rántott cukkini variációt mutatunk, sütőben sütjük, így nem lesz olajos és hamar el is készül.

A videóban megtekintheted, hogyan készül ez a variáció, a feliratokat is kapcsold be hozzá

A rántott cukkini talán az egyik legfinomabb nyári étel. könnyű elkészíteni, nem kerül sokba és általában mindenki rajong érte. Azonban azt senki sem szereti, amikor hosszú ideig kell a tűzhely mellett állni, hogy egy nagy adag finomság készüljön a családnak. Egy olyan ötletet mutatunk, amivel egy csomó időt megtakaríthatunk. Panírozás helyett egy finom tésztát készítünk, ebbe forgatjuk bele a cukkinit és sütőben sütjük.

A tészta tetszés szerint fűszerezhető, akár egy kis reszelt sajt is kerülhet bele, ha még finomabbá szeretnénk tenni. Sok mindent sütőben sütünk, mert így nem kell annyi zsiradék az étel elkészítéséhez és a konyhában sem lesz olaj szag mire elkészül az étel. A család szerint így még finomabb is. A rántott cukkini tálalása már csak ízlés kérdése, fogyaszthatjuk frissen forrón egy kis kenyérrel és valamilyen szósszal, de akár feltét is lehet hús helyett bármilyen körettel.

Sokan szeretik a rántott cukkinit, de a vele járó rengeteg munkát már kevésbé. Ha szeretnél egy kis időt spórolni és egyszerűbbé akarod tenni a főzést, érdemes ezt az ötletet ellesned. Csodásan megsül a sütőben, az íze is nagyon finom, ezért kár egy órán át a forró konyhában állni az olaj mellett, hogy elkészüljön az étel. Ez egy filléres recept, ezért ha valami olcsó és hamar elkészíthető ételt akarsz készíteni, akkor biztosan tetszeni fog az ötlet. A tészta mennyisége a cukkinik nagyságától is függ, ha nagyobb cukkiniket használsz, érdemes több tésztát készítened.

Hozzávalók:

  • 2 cukkini,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa,
  • 3 tojás,
  • 1 evőkanál joghurt,
  • só,
  • bors,
  • petrezselyem vagy kapor.