Mióta kipróbáltuk ezt a cukkini receptet, hetente sütöm, nagy sikere van

A cukkini az egyik legfinomabb zöldség, nálunk nagyon szereti a család! Örömmel próbáljuk ki az új ötleteket, mert a hagyományos cukkini receptek után kell valami más is. Most egy nagyon finom és egyszerű étel ötletet muatunk.

A videóban megtekintheted, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be hozzá

A rakott cukkini nagyon sok féle módon elkészíthető, hússal, zöldségekkel, ez a recept nálunk azért is kedvenc, mert remekül lehet variálni. Mindig az kerül bele, ami éppen a hűtőben van. Ha marad egy kis bolognai szósz nagyon jól fel lehet használni, de bármilyen sült hús is kerülhet rá, készíthetjük sült zöldségekkel, ha vegetáriánus ételt szeretnénk.

Aki nagyon szereti a sajtot, az akár a húsrétegre is tehet egy adag reszelt sajtot és a tetejére is szórhat bőven, de anélkül is nagyon finom, mert a cukkini pirult íze teszi tökéletessé ezt a receptet. Amikor valami egyszerű ételt készítenénk, ez a rakott cukkini recept jól jön. A fűszerezés ízlés kérdése, lehet fokhagymás is, ha úgy jobban szereti a család. Ez önmagában is kiadós étel, egy kis kenyérrel kínálva nagyon finom, de természetesen főzhetünk hozzá rizst is, vagy bármilyen más körettel tálalhatjuk.

A család sokszor kéri, hogy ez a finomság készüljön vacsorára, mert zamatos, nem szárad ki sütés közben, mégis finom ropogós a cukkini felső rétege. Ha marad belőle, következő nap is tálalhatjuk, nem változik az íze, sőt talán még finomabb is.

Készítettük már hús nélkül is, ekkor párolt zöldségek kerültek a középső rétegre és jó sok sajt, úgy is nagyon finom. Ez egy nagyon ötletes nyári recept, ha nem akarsz hosszú időt a konyhában tölteni, neked is tetszeni fog. Finom és egyszerű ötlet, ráadásul nem is nagyon kellenek hozzá drága dolgok, tehát jó választás a hétköznapokra, amikor már nem nagyon tudod mit készíthetnél. Nálunk sokszor mondják a gyerekek, hogy valami különleges legyen a vacsora, na ilyenkor jön a töprengés, hogy mi legyen az. Ha egy kicsit újítanál, készítsd el ezt a cukkinis finomságot. Reméljük neked is elnyeri a tetszésed ez a recept.

Ez egy közepes adag, ha nagy a család, érdemes több cukkinit reszelni, mert nagyon finom, hamar elfogy.

Hozzávalók:

  • 600 g cukkini,
  • 3 tojás,
  • 6 evőkanál liszt,
  • só, bors,
  • bolognai vagy sült hús.