A forgalmat leállítva mentették a kacsacsaládot a magyar rendőrök! Minden elismerésem ezeké a rendőröké

Ez a hír nem kacsa!

Mint ahogyan azt mindenki tudja, a rendőrök nem csak bűnösöket kapnak el és gyorshajtókat állítanak meg. Illetve nem csak fánkot esznek, ahogyan az elhíresült, az amerikai filmekből. Hiszen ők valóban hazánk rend őrei és legyen szó akármilyen kis dologról, mindig a nép segítségére állnak, illetve néha az állatokéra is.

Nagyon szimpatikus, végre valami aranyos történet

Ez akkor is így van, ha éppen egy kacsacsalád kerül bajba, hiszen attól, hogy állatok, még ugyanúgy megérdemlik a biztonságot.

Május elején, már olvashattunk Magyarország legnagyobb kacsamentéséről, ez azóta pedig szinte már szokványossá vált. Kedden a szárnyasok valahogyan felkeveredtek a BME tetőteraszára, ekkor a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat lépett közbe és kísérte vissza a kis családot a természetbe (lenti videó). Szerdán pedig nem csak a rendőrök, hanem az országgyűlési őrség tagjai is részt vettek az állatmentési akcióban (fenti videó). Aznap délelőtt a Parlamentnél, a forgalmat is leállítva egyes, apróbb termetű állatokat kézben, másokat tapsolva kísértek vissza a Dunához.