A függönyboltban az eladó elmondta, hogyan válasszam ki a tökéletes függönyt! Már tudom, melyik az ideális!

Sokszor problémát okoz, amikor függönyt kell cserélnünk a lakásunkban, mert nem tudjuk eldönteni, hogy milyet is válasszunk a régi helyett. Olyat amelyik szép és divatos és illik a lakásunkhoz, de ez nem könnyű feladat.

Hogyan válasszunk függönyt

A nappaliba általában a klasszikus függöny illik. Ha selyemből készült függönyt választunk, akkor nincs szükség dekorációs elemekre, mert a selyem önmagában is szép és elegáns ezért, ha valamilyen kiegészítő kerül rá, akkor már túldíszítettnek tűnhet az ablak és az adott helyiség is.

A drapéria díszíti az ablakot, de mindig arra törekedjünk, hogy a függöny és a drapéria színe és anyaga kontrasztot alkosson.

Amikor egy tágas nappaliba választunk drapériát, akkor szokatlan formájú, díszített variációt is vehetünk. Így a nappali sokkal hangulatosabb lesz.

Ahhoz, hogy a nappali nagyobbnak és tágasabbnak tűnjön válasszunk klasszikus függönyöket, olyanokat amelyek megegyeznek a fal színével. A most következő fotókon láthatjátok ezt a fajta megoldást.

Ha a szobában sok az ablak, válasszunk olyan függönyt, amely nem engedi át teljesen a fényt.


A függöny színének a kiválasztása nagyon fontos. Egy tágas nappaliba vásárolhatunk sárga, piros vagy lila színű függönyt, a drapéria színe pedig legyen azonos színű egy a szobában lévő nagyobb tárgy színével, pl. a kanapé vagy a szőnyeg színével.

Egy kisebb méretű nappali akkor lesz kényelmes és kellemes, ha barna, krém vagy zöld színű függönyt teszünk az ablakra. A kisebb helyiségekben kerüljük a piros színű függöny használatát, mert a szobának nem lesz kellemes hangulata.