A köztársasági elnöktől kért kegyelmet a tíz éves börtönbüntetésre ítélt édesanya

Börtönbe vonulása előtt könnyek között búcsúzott családtagjaitól a 29 éves Kertész Ágnes, akit a bíróság nemrég 10 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt. A vád szerint a fiatal nő kábítószert tett volt férje italába, majd a szinte teljesen magatehetetlen férfit többször is megszúrta. Közös gyerekük eközben a fürdőszobában tartózkodott. Ágnes azonban azt állítja, sosem akart gyermeke apjának ártani, a férfi saját magát sebesítette meg, majd amikor a segítségére sietett, dulakodni kezdtek, aminek következtében mindketten súlyosan megsérültek.

A bíróság azonban nem hitt az édesanyának, aki immár több, mint egy hónapja börtönben van. „A családon belüli erőszak klasszikus esete törént velem, de a bíróság ezt nem vette figyelembe.” – nyilatkozta Ágnes még bevonulása előtt. „A volt férjem hosszú évekig terrorizált, lelkileg tönkretett, végül ezzel az akciójával börtönbe juttatott. Nem az a legrosszabb az egészben, hogy hosszú évekre bezárnak, hanem az, hogy addig nem láthatom a gyermekemet. Több szakértő is leírta, hogy az apa személyiségszerkezete miatt nem alkalmas gyereknevelésre, mégis nála helyezték el a gyerekemet. Nem akarom, hogy a börtönbe kelljen járnia hozzám látogatóba, így viszont elképzelhető, hogy nagyon sokáig nem fogom őt látni” – mondta a megtört nő, akinek sorsa jelenleg Áder Jánostól függ.

„Kegyelmi kérvényt adtunk be, nagyon bízom benne, hogy Áder János pozitív elbírálásban részesíti védencemet” – nyilatkozta Kertész Ágnes ügyvédje, dr.Lichy József.

Török Réka riportja:

második rész:

Az ügy megosztotta a hazai közvéleményt, sokan úgy gondolják, valójában a nő volt hosszú ideig családon belüli erőszak áldozata, tettével pedig védte magát. A közösségi médiában számtalan ember úgy fogalmazott, felnéznek a nőre bátorsága miatt, voltak, akik azt mondták, már korábban meg kellett volna tennie, amivel vádolják. Több, mint tízezer ember írt alá petíciót, amelyben azt kérik a köztársasági elnöktől, hogy részesítse kegyelemben a fiatal édesanyát. A Nőkért Egyesület honlapján szintén a petíció aláírására buzdított. Természetesen sokan épp az ellenkező véleményen vannak, és azt mondják, bármi is történt a családon belül, az ilyen cselekedet elfogadhatatlan, és aki ilyet tesz, annak börtönben a helye.

Ágnes volt élettársa újabb pert kezdeményezett az asszony ellen, most kiskorú veszélyeztetése a vád

Többen hangot adtak annak a véleményüknek, mely szerint csak azért alakult ki relatíve támogató hangulat a közvéleményben a vádlott körül, mert egy fiatal, kiskorú gyermeket nevelő nőről van szó.