A kukák kicsinosításával dobták fel az utcaképet egy görög faluban

Apikia egy apró település Görögországban, melynek lakói jelesre vizsgáztak kreativitásból. Néhány helyi úgy döntött, hogy szeretnék hangulatosabbá tenni az utcákat, kicsit felpezsdíteni a köztereket. Erre egy egyszerű, de nagyszerű megoldást választottak: Az ütött-kopott, összefirkált kukákat gyönyörűen kifestették, melyek ebben a formában már-már látványosságnak számítanak.

A mintás szeméttárolók nagy sikert arattak a lakók körében is, többen azt mesélték, jó kedvre derülnek, mikor kiviszik a szemetet a szelektív hulladékgyűjtőkhöz. Az alkotók bebizonyították, hogy a pozitív változásokhoz olykor bőven elég egy jó ötlet, és pár elhivatott ember.

A festésben résztvevő helyiek azt mondták, remélik, felhívják a többiek figyelmét arra, hogy közös életterük sokkal szebb, ha odafigyelnek az olyan hétköznapi dolgokra is, mint a kukák és a szemetelés.

A korábbi években gyakran megesett, hogy sok szemét gyűlt fel a kukák mellett, sőt, állítólag arra is volt példa Apikia-n, hogy az ott pihenő turisták álltak neki a szemét összeszedésének.

Bízunk benne, hogy a példát más települések is követik majd!

Forrás és képek