A kutatók szerint minél több időt vannak az emberek szabadságon, annál nyugodtabb életük lesz!

A kutatások kimutatták, hogy azok az emberek, akik gyakrabban vesznek ki szabadságot nyugodtabbak és ezáltal akár még hosszabb életük is lehet. A kiegyensúlyozott, egészséges életvitel nagyon fontos minden dolgozó számára.

Sok személy nem tud gyakrabban szabadságot kivenni, pedig a pszichológusok véleménye szerint azok a dolgozók akik évente több alkalommal szabadságra mennek, tovább élnek és jobban is teljesítenek a munkahelyükön.

John Morey menedzser azt mondja, hogy a kutatások arra sarkalják az embereket, hogy menjenek szabadságra. Ezt a tanulmányt egy bizonyos számú középkorú nőn és férfin végezték el, figyelembe véve ezeknek az embereknek a munkakörét, egyenként megvizsgálták milyen azoknak a személyeknek az élete, akik többször vannak szabadságon és milyen azoké, akik csak ritkán mennek szabadságra.

Az utóbbiak stresszesebbek, könnyebben depressziósak lesznek. Amikor a kutatók elvégezték és megvizsgálták a tanulmány eredményeit, akkor az embereknél kialakult betegségeket összefüggésbe hozták a szabadságolás hiányával. Így arra a következtetésre jutottak, hogy az emberek több szabadságot érdemelnek évente azért, hogy egészségesek legyenek.

Az eredmények azt mutatják, hogy amikor a munkahelyünktől távol vagyunk és nem a mindennapi rutinos dolgokat végezzük, akkor kevesebb a stressz, jobbá válik az életminőség, jobb lesz az emberek hangulata is.

A szakemberek véleménye szerint, akkor amikor szabadságra megyünk egy olyan helyet kell választani, ahol csend és nyugalom van, hogy az emberi szervezet fel tudjon töltődni pozitív energiával.