A legjobb otthon végezhető gyakorlatok a hasi zsír eltüntetésére

Nagyon sokan próbálnak megszabadulni a hasi zsírpárnáktól és álmodoznak lapos hasról, kidolgozott izmokkal. Aki így van ezzel, annak most bemutatunk néhány egyszerű életmódbeli változtatást, amiket tanácsos beépíteni a mindennapi életünkbe ahhoz, hogy közelebb jussunk a célunkhoz.

Amikor nekikezdünk a hasi zsírpárnák leolvasztásának, a legjobb eredményt úgy érhetjük el, ha a kiegyensúlyozott táplálkozást testmozgással kombináljuk, ami kifejezetten a hasizmok erősítésére irányul. Ideális esetben egyszerű gyakorlatokat kombinálhatunk alacsony kalóriatartalmú étrenddel.

Ha kis súlyfeleslegünk van, tisztában kell lennünk azzal, hogy a lapos has eléréséhez több kitartásra és elszántságra lesz szükség.

Létfontosságú lenne búcsút mondani az édességnek, a hamburgernek, pizzának és több leveles zöldséget, magas rosttartalmú ételt fogyasztani.

Annak érdekében, hogy elérjük célunkat, meg kell értenünk, mennyire lényeges elhagyni a cukortartalmú és az erősen feldolgozott ételek fogyasztását, valamint növelni a rostbevitelt.
Az alábbi ételek fogyasztása nagyban csökkenti a deréktáji zsírpárnák mennyiségét:

Zöld leveles zöldségek
A zöld leveles zöldségek nagyon jók a vízvisszatartás megakadályozására, mivel gazdagok rostokban, de alacsony a kalória tartalmuk.

Babfélék
Elősegítik az emésztést és erősítik az izmokat. Csökkentik az éhségérzetet és megakadályozzák, hogy túlegyük magunkat, miközben a hasizmaink erősítését akarjuk elérni.

Uborka
Magas a víz és rosttartalma, de kevés kalóriát tartalmaz.

Alma
Ezzel a gyümölccsel könnyedén helyettesíthetünk szénhidrátban gazdag ételeket és ami a legjobb, korlátlan mennyiséget ehetünk belőle.

Avokádó
Sok rostot és egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek jelentős mértékben hozzájárulnak a hasi zsír csökkentéséhez.

Görögdinnye
Az uborkához hasonlóan 80%-a víz, kevés kalória van benne és különösen hasznos a deréktáji zsírlerakódás felszámolásában.

Mandula
Ezek a magvak bőségesen tartalmaznak E-vitamint és rostot, így sikeresen tartják kordában a nassolási vágyat és hosszú időre eltelítenek.

A kiegyensúlyozott étrend mellett szükség van a rendszeres testedzésre is célunk eléréséhez. A torna a leghatékonyabb módja az áhított derékméret elérésének.

Hogy minél több zsírt tudjunk elégetni a has tájékáról, végezzük el otthon a következő egyszerű gyakorlatokat:

Az alábbi tippek segítenek, hogy gyorsabban és könnyebben érjünk el eredményt:

Ne éhezzünk!
Hiba azt hinni, hogy az éhezés segít könnyebben lefogyni. Valójában éppen ellentétes hatást fejt ki. Éhezés helyett inkább faragjuk le a kalóriákat!

Kerüljük a gyorskaját!
A gyorsételek a legfőbb okai a hasi zsírlerakódásnak, hiszen bővelkednek üres kalóriákban és egészségtelen zsírokban.

Mindig vigyünk magukkal vizet!
A víz létfontosságú a szervezet hidratálásához. Továbbá, mivel a víz stimulálja a zsírégetést, elegendő vizet inni a fogyáshoz is muszáj.