A mai gyerekek nem tudnak viselkedni… ezért kell ezt a 7 dolgot már kicsi korban megtanítanunk nekik!

A fontos dolgokat mint pl, a kérem, köszönöm már akkor meg kell tanítanunk egy gyereknek, amikor megtanul beszélni. Ezeket a dolgokat legkönnyebben játszva taníthatjuk meg. Senki sem akarja, hogy tiszteletlen, neveletlen legyen a gyermeke, ezért fontos, hogy minél kisebb korban tanítsuk meg az alapvető dolgokra.

A gyerek kedves kell legyen

A gyermekeknek meg kell tanulniuk használni a kérlek, köszönöm és bocsánat kifejezéseket, akkor amikor ezekre szükség van. Ezek azok a mágikus szavak, amelyekre egész életükben szükségük lesz.

Amikor köhög vagy tüsszent, tegye a kezét az orra – szája elé

Nagyon fontos elmagyarázni egy gyereknek, hogy akkor amikor valaki beteg, tüsszent vagy köhög az orrához – szájához kell tennie a kezét, majd pedig kezet kell mosnia, így nem betegít meg másokat.

Nem vehet el mástól valamit anélkül, hogy megengednék

Egy gyereknek meg kell tanítani, hogy ami nem az övé, azt nem veheti el mástól, csak akkor, ha elkéri tőle. Ilyenkor emlékeztessük a gyereket arra, hogy neki sem tetszik, ha más elveszi a játékát.

Nem szép teli szájjal beszélni

Nem csak nem szép, de veszélyes is, mert a gyerek félrenyelhet. Ezért nagyon fontos, hogy ezt megtanítsuk neki.

Nem etikus más emberek külsejét kritizálni

Egy gyereknek el kell magyarázni, hogy az emberek különbözőek, mindenkinek meg van a saját ízlése. Nem szép dolog egy embert a külseje után megítélni, vagy nevetni rajta.

Nem szabad zajongani nyilvános helyen

A gyerekek szeretik felhívni magukra a figyelmet, ezért beszélnek hangosan, hogy a felnőttek felfigyeljenek rájuk. Már egy kisebb gyereknek is meg kell tanítanunk, hogy ez a viselkedés zavar másokat.

Ne dobja el a szemetet az utcán

Legyen szó egy üdítős palackról vagy egy használt papír zsebkendőről, a gyereknek meg kell tanítanunk, hogy csak szemeteskukákba dobhatja. Ha nincs szemetes a közelben, akkor tegye a szemetet egy zacskóba és majd otthon kidobja.

Ez a 7 legfontosabb szabály, amelyet meg kell tanítanunk egy gyereknek, már egész kiskorában.