A petyhüdt karokat 5 egyszerű gyakorlattal, feszesebbé teheted!

A karokon hamar megjelenhetnek a zsírpárnák, még akkor is, ha alapvetően karcsú testalkatúak vagyunk. Néhány könnyű gyakorlattal azonban megszabadulhatunk a karokon felhalmozódott zsírpárnáktól!

Ha minden nap rászánunk néhány percet, hogy otthon elvégezzük ezeket a gyakorlatokat, a karjaink sokkal feszesebbek lesznek!

Fekvőtámaszok

A fekvőtámasz megerőltető, de ez az egyik leghatékonyabb gyakorlat, amivel formálhatjuk a karjainkat. Nehéznek és fárasztónak tűnhet, de hamar meghozza a várt eredményt! Nem csak a karok lesznek feszesebbek, ha rendszeresen fekvőtámaszozunk, de a mellkasunkat, a felsőtestünket és még a hasunkat is formálhatjuk így.

A gyakorlat nagyon egyszerű, a tenyerünkkel támaszkodjunk meg a padlón, majd emeljük fel a teljes testsúlyunkat, ezután közelítsünk újra a padló felé. Minél jobban leengedjük magunkat, annál jobb, hiszen így dolgoztathatjuk meg leginkább a karizmainkat.

Súlyzózás

A súlyzózás nagyon kedvelt módszer, hiszen nincs szükség speciális eszközökre, egy kézi súlyzó elegendő ahhoz, hogy otthon átmozgassuk a karjainkat. A kezdetekben kisebb súlyokkal végezzünk gyakorlatokat, hogy az izmaink ne sérüljenek.

Álljunk terpeszállásba, a lábaink egy vonalban legyenek a vállainkkal és emeljük ki a súlyzókat, a könyökünk eközben 90 fokos szöget zárjon be. A hátunk legyen egyenes, majd engedjük le a karunkat és ismételjük tovább a gyakorlatot.

Tricepsz nyújtás

Remek gyakorlat, ami a tricepszünket formálja. Üljünk le egy szék szélére, a kezeinkkel fogjuk meg a szék oldalát, a karjainkat tartsuk egyenesen és közben emeljük fel kissé a lábainkat. Nem kell magasra emelnünk, a lényeg, hogy karizomból tartsuk magunkat pár másodpercig, majd engedjük le a lábainkat és ismételjük újra a gyakorlatot.

Súlyzókat a fej fölé

Érdemes másfél kilós súlyzóval kezdeni a gyakorlatot, mert a kezdetekben megerőltető lehet, de nagyon eredményes! A lényege, hogy a súlyzókat a fejünk fölé emeljük és kitartjuk, így érhetjük el a legjobb eredményeket.

Álljunk terpeszállásba és emeljük fel a súlyzókat a fejünk fölé. A karjaink legyenek egyenesek, pár másodpercig tartsuk így, majd engedjük le a karunkat és végezzük újra a gyakorlatot.

Úszás

Az úszás minden izmunkra jó hatással van, így nem csak a karunk lehet feszesebb tőle, hanem a teljes testünket formálja. Ha meguntuk, hogy otthon edzünk, menjünk el egy kellemes helyre, ahol van egy nagy medence és kezdődhet is az edzés.

A karúszás az egyik legjobb módszer ahhoz, hogy rövid idő alatt vékonyabbak és feszesebbek legyenek a karjaink. Úszás közben a karmozdulatokra figyeljünk, ne lábbal hajtsuk magunkat, végezzünk minél több mozdulatot a karjainkkal. Akár vízi tornára is elmehetünk, így még jobban átmozgathatjuk a karjainkat és a teljes testünket.

Szép eredményeket érhetünk el, ha a gyakorlatokat ötvözzük és rendszeresen átmozgatjuk a karjainkat. Már néhány hét után feszesebbek és formásabbak lehetnek a karjaink, ha csupán ezeket az egyszerű tornamozdulatokat végezzük.