Az izzadás és a kellemetlen testszag legegyszerűbb ellenszerei!

Az izzadás elősegíti a test hőmérséklet szabályozását. Azt azonban nem tudni, hogy egyesek mitől izzadnak jobban, mint mások. A hőségben még többet izzadunk, ez zavaró lehet, főleg ha kellemetlen testszag kíséri.

A szakemberek sokasága nem ajánlják az izzadásgátlók használatát, mert a szervezet számára ez egy fontos méregtelenítő folyamat.

Az izzadással méregtelenít a szervezet. Ha ezek a méreganyagok nem tudnak verejték formájában távozni, akkor megtörténhet, hogy apró pörsenésekként jönnek ki a bőrön, vagy másként ürülnek ki a szervezetből.

Mit használjunk izzadásgátló helyett?

  • Az illóolajok ebben az esetben is segíthetnek. A rózsa, a gyömbér és a zsályaolajok elfedik a testszagot. Az illóolajokat más vivőolajjal kell összekeverni és a keverékből kell a hónaljra kenni egy keveset.
  • Nagyon erős izzadás esetén a ciprusolaj alkalmazása ajánlott.

Az izzadást és a kellemetlen testszagot helyes táplálkozással is csökkenthetjük. Fogyasszunk minél több friss zöldséget és gyümölcsöt. Mosakodjunk gyakran és ha szükséges váltsunk ruhát.

A fokozott izzadásra hajlamosak igyanak több folyadékot, mert a szervezet a verejtékezés folyamán vizet és sót veszít, ami kellemetlen tüneteket, akár keringési problémákat is okozhat.

Az izzadást meggátolni nem érdemes, mert ekkor felborulhat a testhőmérséklete. Így hát érdemes inkább elfedni a kellemetlen szagokat.

A lábizzadásra is van megoldás!

A lábizzadás is jól kezelhető a ciprusolajjal. Zuhanyzás után dörzsöljük be a lábujjak közötti részt pár csepp ciprusolajjal. Alkalmazzuk ezt a módszert, amíg javulást érzékelünk.