A világ legfittebb, testépítő nagymamája most ünnepelte 80. születésnapját!

Érezted már valaha úgy, hogy túl öreg vagy valamihez? Felejtsd el! Erre Ernestine Shepherd a legjobb bizonyíték. Ő a világ legidősebb női testépítője, hiszed vagy sem, nemrég töltötte be a 80-at!

Láttad már valaha azt a mémet, amin két idős nő látható, az egyik fitt, egészségesnek és boldognak látszik, a másik tolószékben ül és úgy néz ki, mint aki egymás után kapkodja be a gyógyszereket?

a-vilag-legfittebb-testepito-nagymamaja-most-unnepelte-80-szuletesnapjat2

A mémben szereplő egészséges és sokakat inspiráló nő Ernestine Shepherd, aki nemrég múlt 80 éves. Shepherd nem olyan, mint a korabeliek. Ő a világ legidősebb női body builder versenyzője, aki még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

1936. június 16-án született Baltimore-ban és egészen 56 éves koráig nem sportolt. Ahogy mondja, testvére segítségével kezdett el rendszeresen mozogni. Miután ő elhunyt, Shepherd nem törődött többet az egészségével. Mikor azonban magas lett a vérnyomása, úgy döntött, változtatnia kell.

a-vilag-legfittebb-testepito-nagymamaja-most-unnepelte-80-szuletesnapjat3

Ma már mindennap hajnali 3-kor kell, hetente 130 km-t fut le, odafigyel a kalóriabevitelre, főtt tojásfehérjét, csirkét, zöldségeket és rengeteg vizet fogyaszt.

Ha megkérdezik, mi a sikerének a titka, azt mondja, az, hogy soha nem adja fel. Ez jusson eszedbe, mikor legközelebb el akarod sumákolni az edzést!

Az alábbi videóban megismerheted ennek a 80 éves nőnek a példaértékű történetét!