Fogyókúrás ételek

Habár minden testalaknak megvannak a kedvelői, mégis folyamatosan törekszünk az ideális alak elérésére. Minden ember életében van olyan pillanat, amikor fejcsóválva tekint a mérleg kijelzőjére. A felesleges kilóktól való megszabadulás nem csak a külsőnknek használ, hanem az egészségünknek is jót tesz. De hogyan faraghatunk le a felesleges kilókból? Először is a táplálkozás területén kell egy kicsit körülnézni.

Nem feltétlenül kell azonban teljesen lemondani az étkezésről, ha fogyni szeretnénk. Léteznek olyan ételek, melyek elfogyasztása a test zsírkészletét csökkenti. Ezek általában az anyagcserét gyorsítják fel, az emésztést szabályozzák, vagy a szervezetben lévő felesleges folyadékoktól segítenek hamar megszabadulni. A következő ételek fogyasztásával gyorsan lehet látványos eredményt elérni!

Mit együnk, ha fogyni szeretnénk?

 • Joghurt, aludttej, kefir, túró

Ezek a tejtermékek mindegyike tartalmaz egy hormonszerű előanyagot, a kalcitriolt, amely segít a sejteknek a bennük felhalmozott felesleges zsírok eltávolításában. Továbbá a fenti tejtermékek gazdagok a szervezet számára nélkülözhetetlen fehérjében. A tejsavóban ezenkívül protein található, ami segít a zsírok lebontásában. Mindenképpen válasszunk alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, és részesítsük előnyben azokat, amik jó minőségű, természetesebbek, frissebbek és adalékanyagoktól mentesek.

 • Zabkása

A zabkása javítja az emésztőrendszer működését, így jelentősen segít a fogyókúrázóknak.

 • Gyömbér

A gyömbér gyomornedv-serkentő, zsírégető hatású és fogyasztásával felgyorsíthatjuk a szervezet anyagcseréjét.

 • Káposzta

A káposztafélék rengeteg, a szervezet megtisztítása szempontjából elengedhetetlen rostot tartalmaznak. Emellett a káposzta egyáltalán nem sorolható a kalóriadús ételek közé, így az egyik legjobb fogyókúrás éhségcsillapítóként tartják számon.

 • Uborka

Az uborka 95%-a víz, és elhanyagolható mennyiségű kalóriát tartalmaz. A fogyókúra során elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel, így az uborka az egyik legtökéletesebb diétás étel!

 • Fahéj

A fahéj zsírbontó hatású, felgyorsítja az anyagcserét és segít a vérben található cukor elégetésében. Ételbe, italba keverve, szórva fogyasztható.

 • Grapefruit

Ez az egészséges gyümölcs csökkenti az test inzulin szintjét. Emellett a grapefruit keserű héjában olyan anyagok találhatóak, amik segítik a fogyást.

 • Zöld tea

A zöld tea egy valóságos csodaszer a fogyókúrázók részére, mert emésztésgyorsító hatással rendelkezik, és olyan anyagokat tartalmaz, amik a testben található zsírt égetik.

 • Málna

Fogyasszunk minden étkezés után pár szem málnát, és máris sokat tettünk a karcsúbb alakért. Alacsony kalóriatartalma is segítségünkre lesz a felesleges kilók elleni harcban.

 • Mustár és torma

Az erősen fűszeres ételek serkentik a gyomornedv-termelést, így segítve a fogyást.

 • Mandula

Ez a csonthéjas gazdag fehérjében és olyan zsírokban, amik gyakorlatilag egyáltalán nem szívódnak fel a szervezetben.

 • Bab

Nagy fehérjetartalmú étel, ami szó szerint szárítja a szerveztet.

 • Vörösbor

A vörösbor tartalmaz egy rezveratrol nevű vegyületet, ami blokkolja a zsírsejtek receptorait, így lassítva azok növekedését.

 • Alma és körte

Mindkettő alacsony kalóriatartalmú gyümölcs, amelytől gyorsan eltelik a gyomor, emellett a körte és az alma fogyasztása jó közérzetet biztosít az egész nap folyamán.

Mint látható, a fogyókúra nem jelent éhezést, nem csak akkor fogyhatunk, ha nem veszünk magunkhoz semmilyen táplálékot. A fentebbi ételeket lehet egymással kombinálni is, így még finomabb diétás étrendet állíthatunk össze magunknak. Ezek a hasznos tanácsok segíthetnek a barátoknak, ismerősöknek is a diéta során, így feltétlen osszuk meg velük is!