Az érzékeny anyagú függönyöket így tisztítsd, hogy tiszták legyenek és megőrizzék a színűket!

A függönyök tisztítása is általában mosógépben történik, de nem mindig megfelelő ez a választás. Egy idő után észrevesszük majd, hogy a függöny már nem olyan fényes és a színe is halvánnyá válik, ha nem megfelelően mossuk. Az érzékeny anyagból készült függönyöket nem érdemes mosógépben mosni, a következő módszerrel kíméletesen kitisztíthatjuk a függönyöket.

Hogyan kell mosni az érzékeny függönyöket

Először is áztassuk be a függönyt langyos vízbe, ne legyen melegebb 30 – 35 fokosnál. Ha túl meleg vízbe mossuk a függönyt, akkor a színe megváltozhat és az anyaga sem lesz olyan kellemes tapintású. Egy lavór vízbe tegyünk egy fél kiló sót, áztassuk be a függönyt, ezzel a módszerrel eltávolíthatjuk az összes piszkot. Áztassuk a függönyt legalább fél órán keresztül, majd öblítsük ki hideg vízben.

A következő lépés a függöny kimosása, ehhez használjunk folyékony mosószert, majd ismét öblítsük ki a függönyt langyos vízben. Ezután következik az ecet. Egy liter langyos vízhez adjunk 3 kanál ecetet, majd ebben a vízbe öblítsük át a függönyt, az ecettől fényesebb lesz. Az eredmény gyönyörű lesz. A függönyök megőrzik a színűket és az illatuk is kellemes lesz. Próbáljátok meg ti is ezzel a módszerrel tisztítani a függönyöket!