Édesanyám ki akarta dobni a mosószeres flakonokat. Aztán amit csinált velük, – egyszerűen zseniális!

Összegyűlt egy csomó mosószeres, samponos és egyéb flakon? Ne siess kidobni őket, hisz van 10 nagyszerű ötletünk a műanyag flakonok újrahasznosításukra. Ne hagyd veszni ezeket a kacatokat!

Műanyag flakonok

10 hasznos ötlet

1. Ceruzatartó

A vidám szörnyecskék, megszínesítik gyermeked íróasztalát és egyben kiváló helyet biztosítanak a ceruzáknak és a tollaknak.

2. Virágváza

Ha nincs otthon vázád, gyorsan elkészítheted azt egy folyékony mosószeres flakonból.

3. Mobil telefontartó

A samponos flakon egy olló és néhány könnyed mozdulat segítségével egy egyszerű berendezéssé alakítható, mely igazán hasznos az akku töltésekor.

4. Játék csónakok

Egy egész tengeri flotta az utcán való játszadozáshoz.

5. Virágcserép

Először a flakonra rajzold meg a mintát, majd annak mentén vágd ki akkurátusan. Ezután már a saját ízlésednek megfelelően díszítheted. A telken az ilyen virágcserép nélkülözhetetlen, hisz rengeteg helyet foglalnak a növényeid. Ez egy ésszerű és gazdaságos felhasználási módja az üres flakonoknak.

6. Tároló doboz

Csavar, csavar hátán anya, anya hátán… Íme, hogy tároljuk garázsunkban az apró kötőelemeket!

7. Baba házak

Ahhoz, hogy a gyerekek szabadon játszhassanak, az utcán ilyen babaházakat javaslunk készíteni. A drága játékok sértetlenek maradnak és a gyerekek is elégedettek  lesznek!

8. Kerti világítás

Még egy lehetőség a kerted szebbé tételére.

9. Lámpa

Használd a flakont lámpaernyőként.

10. Virág kompozíció

Nagyszerű ötlet, ami könnyedén elkészíthető.

Ilyen dolgokat lehet műanyag flakonból készíteni és gyakorlatilag ingyen! Úgy tűnik, hogy a tipikus napi gondok megoldása a lábunk előtt hevert.