Bámulatos, hogy mi történik, ha káposztalevet iszol!

Kevesen tudják, hogy a savanyú káposzta és a leve is természetes csodaszer, ami sok jót tesz a szervezettel. A káposztalében rengeteg értékes anyag található, amelyek feltöltik a szervezetet értékes anyagokkal és segítenek a betegségek megelőzésében. A savanyú káposzta leve tele van ásványi anyagokkal és rengeteg benne a C vitamin.

A savanyú káposztában B12 vitamin, magnézium, folsav és jód is található. Mivel rengeteg értékes vitamin van benne, ezért ajánlott a fogyasztása az egészséges emberek számára megelőzésként és a betegek számára is, mivel sok tünetet képes csökkenteni.

A káposztalékúra a téli időszakban, amikor a szervezet számtalan fertőzésnek és légúti megbetegedésnek kell ellenálljon jótékony hatású lehet, még akkor is ha nem tűnik túlságosan gusztusosnak

Tünetek csökkentése

Gyomorpanaszok, alacsony gyomorsav szint, emésztési zavarok

2 héten keresztül minden főétkezés előtt, el kell fogyasztani 150 ml káposztalevet, étkezés előtt félórával.

Aranyér

100 ml langyos káposztalevet kell fogyasztani naponta minden főétkezés előtt, a kúra folyamán ajánlott minél több salátát fogyasztani.

Avitaminózis

Naponta 100 ml káposztalevet kell meginni a főétkezések előtt.

Székrekedés

Reggel éhgyomorra 250 ml káposztalevet kell meginni. Ha szükséges két napig is lehet alkalmazni a kúrát

Hasmenés

Egyenlő arányú káposztalevet és paradicsomlevet kell fogyasztani, naponta egyszer.

Májpanaszok

Minden főétkezés előtt 100 ml káposztalevet kell inni, legalább fél éven keresztül.

Ha szeretnénk a szervezetünket felerősíteni, érdemes minden nap egy pohár káposztalevet innunk. A téli időszakban azzal is sokat tehetünk a szervezetünkért, ha rendszeresen fogyasztunk savanyú káposztát.