Bud Spencer nyilatkozta: Önök magyarok büszkék lehetnek magukra

Bud Spencer, aki közel 120 filmet készített, nagyon szeretett bennünket magyarokat. A magyar nép iránt érzett tiszteletéről így beszélt:

„Önök magyarok büszkék lehetnek magukra. A magyar nép valóban egy igazi nép, ami rólunk, olaszokról nem mondható el. Mi széthúzunk, önök összetartanak. A történelmük és a nyelvük is mutatja, hogy mennyire különlegesek. A magyar talán a legnehezebb nyelv a világon. A sportolóikról nem is beszélve. Vízilabdázóként megtapasztalhattam, milyen nehéz a magyarok ellen játszani.”

Nagyon szeretem a hazátokat, szeretem Magyarországot!

– mondta a „Piedone nyomában” című portréfilmben, ami éppen Bud Spencer születésének 90. évfordulójára készült alkotás és február 28-tól látható a hazai mozikban. – írta a demokrata.hu.

Négy éven át, öt országban és 45 közreműködővel készült a Piedone nyomában című portréfilm. Király Levente, a film rendezője és forgatókönyvírója a díszbemutatón úgy fogalmazott, hogy a dokumentumfilm az olasz-magyar barátság ápolását célozza és tiszteleg Bud Spencer emléke előtt, akinek kultikussá vált filmjein három generáció nőtt fel Magyarországon.

A fimbemutatóról készült cikket teljes egészében elolvashatjátok a demokrata.hu oldalán.