Csináld magad: Omlett műanyag tasakban

A legtöbben szeretnek különböző recepteket kipróbálni és finom, tápláló ételeket készíteni a családnak. Nincs ez másként a reggelivel sem, ami a nap legfontosabb étkezése. Az omlett pedig az egyik legkedveltebb reggeli. Nagyon finom, ha sajttal vagy szalonnával, esetleg más hozzávalóval készítjük el. Omlettet készíteni reggel a családnak azonban nem a legegyszerűbb feladat, mert maszatos és időigényes munka, főleg, ha egyébként is rohanásban vagyunk.

Szerencsére azonban vannak olyan okos konyhai trükkök, melyekkel könnyebbé tehetjük az életünket.

A legáltalánosabb módja az omlett készítésének a serpenyő vagy a mikró használata, de az átlagostól eltérő módon is el lehet készíteni. Az alábbi videóban az Allrecipes bemutat egy gyors és könnyű módszert arra, hogy lehet omlettet műanyag tasakban elkészíteni.

Minden, amire szükségünk lesz ehhez a fantasztikus ételhez, az a kedvenc omlettünk, illetve egy lezárható műanyag zacskó. Ez az elkészítési módszer kissé furcsának tűnhet és biztosan nem is jön be mindenkinek, de lehetőséget ad, hogy kisebb konyhai felfordulással is elkészíthessük reggeli kedvencünket. Ideális kempingezéshez, családi összejövetelekhez és pizsama partykhoz is. Győződjünk meg róla, hogy forralásra is alkalmas műanyag zacskót használjunk!

A műanyag zacskóba először tegyük bele a tojásokat, nyomkodjuk őket szét, majd jöhet az összes többi hozzávaló kedvünk szerint. Zárjuk össze a tasakot, majd finoman nyomkodjuk össze benne a hozzávalókat, hogy azok jobban elkeveredhessenek egymással. Ezután tegyük a tasakot forrásban lévő vízbe és hagyjuk főni kb. negyed óráig. A részleteket megtalálod a videóban!