Ebben a legjobbak a Vízöntők

A Vízöntő talán legnagyobb erénye a helyzetekhez való alkalmazkodás. Nem bonyolítja túl a dolgokat, nem elemez, nem stresszel, egyszerűen teszi a dolgát, amit az adott helyzet megkíván. Mindent a maga helyén, a maga idejében rendez. Amikor problémába ütközik, ahelyett, hogy sajnálkozna, vagy sötét gondolatokba temetkezne, higgadtan, lépésről-lépésre elhárítja az útjában lévő akadályt.

Amikor szórakozik, csak az érdekli, hogy jól érezze magát. Ha rábíznak egy feladatot, azt a lehető legegyszerűbben oldja meg. Ha sikertelenség, vagy bánat éri, elszomorodik, de nem sopánkodik sokáig, hamar átlendül a holtpontokon.

Amikor megengedheti magának, hogy megvegye azt, ami örömet okoz neki, megveszi. Akkor sem búslakodik, ha éppen nincs pénze arra, amit szeretne. Kötelességtudó, szeret, és tud is tanulni. Ha számon kérik a tudását, könnyen és gyorsan felel.

Mottója: A szerencse forgandó. Örül, amikor szerencse éri, de nem csügged akkor sem, amikor valami elsőre nem jön össze. Könnyedén továbblép, és várja a következő lehetőséget.

Érdemes ezt a pozitív szemléletet eltanulni a Vízöntőtől! Sok felesleges idegeskedéstől, szorongástól kímélhetjük meg magunkat ennek a hozzáállásnak a birtokában.