Eddig is szerettem a banánt, de nem tudtam, hogy ilyen hasznos gyümölcs!

The child eats a banana.

A banán az egyik legegészségesebb gyümölcs, mert tápanyagokat, rostot és különböző ásványi anyagokat tartalmaz.

Az orvosok azt javasolják, hogy napi rendszerességgel fogyasszunk el 2 db banánt életünk végéig, így elkerülhetjük az egészségi problémák megjelenését. Az alma és a narancs mellett érdemes rendszeresen banánt is fogyasztani, mert nem csak finom, de még vitamindús is.

Egyszerű és olcsó! (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Miért nem ismertem hamarabb ezt a receptet?

Akkor most lássuk miért is fontos, hogy banánt fogyasszunk

Energia

Edzés előtt együnk meg 1 – 2 banánt, mert biztosítja számunkra az energiát. Mivel a banán rostokban és vitaminokban gazdag, növeli a szervezet ellenállóképességét, a benne található kálium pedig megvédi a szervezetet az izomgörcsöktől.

Depresszió

Ha rendszeresen fogyasztunk banánt, legyőzhetjük az őszi fáradtság kialakulását. Ennek köszönhetően nyugodtabb és pihentebb lesz az agy.

Vérnyomás

A banán fogyasztása segítségünkre lehet a vérnyomás csökkentésében, így megelőzhető az agyvérzés és a szívinfarktus kialakulása, mert segíti a szívműködését. Ha rendszeresen fogyasztunk banánt, megőrizhetjük a vérerek rugalmasságát.

Vérszegénység

Azok az emberek akik vérszegénységgel küzdenek, a banán fogyasztásával biztosíthatják a szervezet számára a vasbevitelt.

Kimerültség

Amikor fáradtak és kimerültek vagyunk, fogyasszunk el egy banánt, így megemelkedik a vércukorszintünk és tele leszünk energiával egy ideig. A banán nagy mértékben tartalmaz B vitamint is, amely nyugtatja az idegrendszert és segít ellazulni.

Gyomor problémák

Azok a személyek akik gyomorhurutban vagy gyomorfekélyben szenvednek, fogyasszanak minél több banánt. A banán fogyasztása nagyon jó hatással van gyomorégés esetén, ilyenkor elég egy banán elfogyasztása és máris enyhülnek a tünetek.

A banánnak nagyon sok jótulajdonsága van, ezért érdemes rendszeres fogyasztani. Napi két banán és sokkal jobb lesz a közérzetünk, ráadásul a szervezetünk vitaminháztartását is feltölthetjük.